Mennyi mesét szabad néznie egy nap egy 3évesnek?
az enyém 2,5éves, szokott jönni segiteni fözni - jo ha segit mindennel lassabban haladok :) - a mosogépet mindig ő kapcsolja be, a porszivozás meg külön érdekli.
vannak kedvenc meséi amiket engedek h megnézzen, ez is kb 5-6 mese egy nap. de mellette sokat játszunk, "rajzolunk" nyomdázunk, puzle-ket rakunk ki, matricás könyveket ragasztunk ki, minden ilyesmit ami feljeszti a picit. szerintem nem feltétlen rossz az ha néz meséket is a gyerek. persze ne üljöm elötte egész nap, de 5-6 mese nem a világ. SZERINTEM.
Én úgy vagyok, mint az előző. A 2,5 lányom segít főzni, mosni, takarítani, de van, hogy olyat csinálok,amiben nem tud segíteni, mint ma ablakpucolás, addig mesét nézett. Nálunk most nagy kedvenc a Dóra a felfedező, ezt nem bánom ha nézi, még tanul is belőle, mióta nézi, egyedül megtanult angolul számolni 10-ig!
Szerintem nem baj, ha mesét néz, abból is tanul, csak értelmes legyen. Pl Eperkét tuti nem teszek be neki, attól a hideg is kiráz, semmi értelme.
Emellett mi is mindazt csináljuk, amit az előző válaszoló írt!
Sziasztok!
Szerintem sem baj,ha mesét néz a gyerek.
Az én kisfiam most 17 hónapos de minden reggel mesével kezdünk Thomas a gőzmozdony,Fifi, és Dóra a felfedező.Imádja ezeket a meséket olyan édes mikor táncol a zenékre és rázza magát:)
Míg én beágyazok,elpakolok a konyhába,beteszem a mosást,csinálok reggelit,addig ő szépen nézi a meséit.Utána együtt reggelizünk.És napközbe is látja a tévét..sőt nálunk az asztali számítógép állandóan megy csak akkor kapcsolom ki ha megyünk el itthonról.Erről tévézünk erről zenélünk.Persze napközbe általában zenélni szoktunk Halász Judit és az alma együttes a két kedvenc:)
Pwrsze mellette mi is csinálnunk mindenfélét,firgálgatunk a lapra meg formabedobózunk meg lapozgatjuk a könyveket, mikor mihez van kedve a kisfiamnak.De közbe szól a zene folyamatosan.
Szerintem is tud segíteni egy csomó mindenben, nekik ez még jó móka. Mosó és mosogatógépet segít ki be pakolni és ő indítja be, teregetéskor én csak állok ő hozza a ruhákat, főzéskor áll mellettem széken és segít, beledobálja a hozzávalókat vagy csak nézi mit csinálok, ha súrolom a kádat akkor kap egy szivacsot ő is és addig a csapot sikája (persze tisztítószer nélkül), porszívózásnál néha kiveszi a kezemből és ő is húzogatja a parkettán. Ha nincs hozzá kedve akkor mondom foglalja el magát, gyurmázik, rajzol vagy csak felül a székre és nézi mit csinálok.
Egy-egy mese belefér, de az öt szerintem elég sok. Mi napközben egy mesét megnézünk és már mondja, hogy vége, kikapcsoljuk. Reggel meg a híradót nézzük, hétvégén egy mesét akkor is. Nálunk a kisvakondos a menő:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!