Mit és mennyit evett ma az óvodás korú gyereked?
4 éves lány
Reggelire evett egy átlag müzlistál zabkását áfonya és málna szórással. Utána 3 óra rollerezés/játszóterezés volt, ott megevett egy Chipicao croiassant. Hazaérve evett egy szelet hideg sárgadinnyét, majd 3 db tükörtojást pár golyó mozzarellával és kaliforniai paprikával. Késő délután lett ebéd, húsleves, abból evett egy nagy tányérral, hús zöldség főleg, kis tészta. Utána újabb 3 óra játszóterezés, focizás, hazaérve megevett egy fürt fehér szőlőt meg egy csomag (2 rúd) Alaska kukoricás snacket, majd fürdés után evett egy házi hamburgert, neki a kisebb bucisat, grillezett husival, uborkával, paradicsommal.
Mára kb ennyi volt, ő nyáron is ugyanúgy eszik mint télen.
3 éves fiú:
- 7kor ébredt, kb f8-kor megevett egy tál müzlit tejjel, mazsolával és egy fél banánnal
- tízóraira az erdőben szedtünk málnát kivételesen
- ebéd kb fél 12-kor, kb kistányérnyi sült csirke sült krumplival, vagy 5 db mini csemegeuborka
- uzsonna 4 körül: csokipudinggal leöntött sárgabarack (1) és őszibarack (fél)
- vacsora kb fél 7-kor: tortillába sütött maradék csirke, sajt, 8 koktélparadicsom, 5 kis csemegeuborka, fél körte
Az én kislányom megevett egy hálónyi almát, nem tudom mennyi lehetett, 1 kilónál biztos több. Ezt úgy napközben. Reggel gabonapehely, ebédbe csak beletúrkált (sült csirke volt rizzsel), vacsorára egy szelet kenyeret sonkával és zöldséggel.
Tízóraira és uzsonnára almát kért.
Szerintem jóllakik fénnyel :(
6 éves kislány és elég vékony de melegben a szokásosnál is rosszabb evő.
A sült csirkecomb az egyik kedvenc étele, ha már ez se jó...
Reggeli 1 kisebb szelet vajas-házi repcemézes kenyér, egy bögre tej.
Tízórai egy banán.
Ebéd zöldségleves, rizses hús, uborkasaláta.
Uzsonna pár darab kukorica pufi és egy gyümölcsjoghurt.
Vacsora 1 magvas zsemle pulykasonka, pár szelet paradicsom, gyerektea.
Mindent megevett, jó étvágyú gyerek. Emellett megivott kb 1-1.5 liter vizet.
6 éves lányom nagyon rossz evő.
Reggeli: gabonapehely, utána alma.
Ebéd: sonkás szendvics
Uzsonna: bolti, habos desszert (nem otthon vagyunk, várost néztünk, de ehetett volna főtt ételt, csak az nem kell)
Vacsora: üres kenyér, gabonapehely, utána kiette a salatambol a paradicsomot.
Borzalmas és 6 éve így eszik.
Nem tudom releváns e a válaszom, mert az én fiam sose volt rossz evő, de 4 éves, reggel evett egy nagy tányér gyümölcsös zabkását, almát tízóraira, ebédre kelkáposztafőzeléket fasírttal , uzsira banánt, pogácsát és egy cső kukoricát, vacsira meg sonkás sajtos szendvicset egy nagy kifliből és sok uborkát és újhagymát.
De mondom, ő mindig evett, ha nem, akkor fix, hogy beteg.
#7 delutan 4 körül evett levest, nekem ebed viszonylatban már az is soká van..
Este fél 8-ig voltunk jatszoteren, utana fürdött, és 9 körül evett hamburgert, mert este grilleztünk.. sajnos sosem alszik korán,10-nél előbb lehetetlen letenni, hétvégén is, ovi időben meg pláne ,mert ott alszik..
Hú, hát ez nagyon hihetetlen sztori volt amit írtam 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!