Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bevinnétek a mélyvízbe a 2,5...

Bevinnétek a mélyvízbe a 2,5 éves gyereket?

Figyelt kérdés
Megyünk Balatonra nyaralni. Lesz lehetőségünk vitorlással kimenni és ilyenkor persze csobbanunk egyet a Balaton "közepén". A 2,5 éves fiam is jön velünk. Kérdés, hogy valamilyen eszközzel be merjem vinni őt a mélyvízbe? Van neki beülős úszógumi, karúszó, úszóruha (olyan fürdőruha amiben vannak polifoam cuccok amik fenntartják a vizan), felfújható úszómellény, rendes alul hevederes mentőmellény (ugye ez kell hivatalosan a hajóra). Ő még nem volt ekkora vízben csak pancsolóban, meg ez azért ez más mint egy mélyebb medence, elenőrzött környezet, úszómester stb...

2023. júl. 4. 07:28
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
94%
Én sem vinném hirtelen mély vízbe. Előtte szoktatni kéne, mert teljesen más, mint a pancsoló. A lányomat vittük mélyebb vízbe karúszóval, de ő pici baba kora óta járt babaúszásra és meglehetősen sokszor találkozott mélyebb vízzel.
2023. júl. 4. 08:38
 12/37 anonim ***** válasza:
97%
Ha rendes mentőmellényben van, akkor nem lesz baja. Anélkül biztosan nem vinném be, mert bármi másból kicsúszhat, és egy pillanat alatt eltűnik a zavaros vízben. Megpróbálnám így bevinni, ha tetszik neki, jó, ha nem, akkor 1-2 perc után kimegyünk (ha nagyon nem tetszik neki, akkor hamarabb).
2023. júl. 4. 09:07
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha be akarod vinni, akkor csak a hevederes mentőmellénnyel! Tudom, hogy szenvedős, mert a lába közén bevág a heveder ha avízben van stb, de abból megfelelő rögzítéssel nem tud kicsúszni és ijedtében sem tudja magáról levenni!

Én egyébként nem vinném ki, előbb máshol szoktatnám, de én betoji anyuka vagyok. Mi a csepeli Kavicsos tóhoz szoktunk kimenni a barátaink telkére, de ott én még a nagyobb gyerekeket is csak ebben engedem a vízbe, mert az év többi időszakában nem szoktak mély vízbe menni, max az uszodában, de az nem ugyanaz.

2023. júl. 4. 09:11
 14/37 anonim ***** válasza:
74%
Eszembe se jutna.
2023. júl. 4. 09:12
 15/37 anonim ***** válasza:
90%
Én nem vinném. Egyébként ilyen idős korban az enyémet nem lehetett karban sem a tengerbe bevinni, csak a parton volt hajlandó homokozni. Volt neki mindenféle eszköz, de azzal sem. 4 éves mikor elmúlt akkor vittük vízhez szoktatni, ami végül olyan jól sikerült, hogy 6 évesen 3 úszásnemben úszott. Szóval még az is lehet, hogy a gyerek nem akarja…
2023. júl. 4. 09:14
 16/37 anonim ***** válasza:
40%

Legfeljebb kèzben vinnem, ès egy percre sem eresztenèm el. Ìgy viszont nincs benne semmi èlveznivalò. Max akkor vinnèm így, ha ő kèri.

Karúszó, gumi, stb nem èletmentő eszközök, csak hamis biztonsàgèrzetet keltenek.

2023. júl. 4. 09:27
 17/37 anonim ***** válasza:
89%
Nem
2023. júl. 4. 10:07
 18/37 anonim ***** válasza:
82%

Minek? Ha olyan mély vízzel akarod ismertetni, aminél már nem ér le a lába, azt partról beljebb sétálva is megoldhatod. Ahol neki már nem ér le, neked még bőven igen.

Még szoros kontroll mellett sem biztonságos. Mi van, ha azt a szülőt éri épp valami váratlan, aki a gyerekre felügyel?

2023. júl. 4. 10:24
 19/37 A kérdező kommentje:

Jól van akkor nem én paráztam túl 😅 Majd a strandon bemehet a vízbe, ott úgy is van sekély, homokos "öböl" gyerekeknek.

Köszönöm a válaszokat!

2023. júl. 4. 10:26
 20/37 anonim ***** válasza:
69%
A hajón bevinnem úgy, hogy a mentőmellény rajta van, de a vízbe nem tenném a hajóról. Úszni a vízbe csak olyan mélységig mehetne be, ahol a rá vigyázó felnőtt lába még leér.
2023. júl. 4. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!