Epipen csak úgy?

Figyelt kérdés

Nyaralni készülünk tengerhez (kevésbé forgalmasabb részre is) és nyugodtabb lennék, ha lenne nálunk epipen, ha pl megcsípi a gyerekem valami és súlyos allergiás reakciója van beadhassam, mert onnan messzebb van kórház,orvos.

Az is megnyugtatna, ha itthon is lenne csak úgy nálunk, hátha pl allergiás a méh csípésre. (Mamám az pl).

Valaki volt már, hogy nem tudott allergiáról és feliratott epipent a gyerekorvossal?

A kérdésem elméleti, a gyerekorvosunk 1000%, hogy nem írna fel.

2023. júl. 3. 11:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
46%

Akkor most én leszek a rossz arc. Nekünk van itthon. Felírta a gyerekorvos minden probléma nélkül, teljes áron természetesen (kb. 8 hónapig használható).

Engem kevésbé érint meg, de a férjem úgy nőtt fel, hogy az anyjának kettő is van otthon. Az első két darázscsípésébe kishíján belehalt az anyukája, akkor még nem volt neki otthon. A férjem ezt végig nézte. Én ilyet sosem éltem meg szerencsére, így túlzásnak tartom, de ha a férjemet ez nyugtatja meg, akkor legyen.

A gyógyszer hiányt pedig ne erre fogjuk szerintem. Nurofen csepp hiány is volt. Akkor az a suttyó, aki tart otthon biztos, ami biztos? Az elmúlt egy-két évben elég sokféle gyógyszer volt hiánycikk. Nem gondolom, hogy az "indokolatlan felvásárlók" miatt.

2023. júl. 3. 14:56
 12/18 anonim ***** válasza:
81%

11: a gyártásnál figyelembe veszik a piacot is. Egy nurofent, aminek tonnányi helyettesítője van, ne hasonlítsunk egy létfontosságú és alternatíva nélküli gyógyszerhez. Nem ugyanaz a nurofen hiány, mint mondjuk az inzulin, a liraglutid vagy epipen hiány.

A liraglutid hiány pl most az orvosi csalások és az őrült fogyókúrázók miatt lett hiánycikk, miközben cukorbetegek még nem jutnak hozzá...

2023. júl. 3. 15:09
 13/18 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, az első "hiány" szó felesleges, bocs.
2023. júl. 3. 15:10
 14/18 anonim ***** válasza:
55%

12# Nem hasonlítottam, példának hoztam, ahogy hozhattam volna a covid utáni időszakból kismillió másikat is, legyen az vény nélküli, vagy vényköteles gyógyszer. Nem gondolom, hogy azt kellene hibáztatni a hiány miatt, aki elővigyázatosságból szeretne otthon tartani bármilyen készítményt is. Nekünk van. És nem lennék rest átadni másnak, akinek ismert allergiája van és nem tudja éppen beszerezni, ahogy nem lennék rest beadni a szomszéd kislánynak, az utcánkban sétáló ismeretlen kisfiúnak, vagy akárkinek sem, akinek a közelünkben szüksége lenne rá. Mégcsak az árát sem kérném el, mert vannak helyzetek, ahol a pénz semmit nem számít.

Hibáztathatunk egyéneket, de akkor hibáztassuk a médiát, a facebookot, youtube-ot, gyakorikérdédeket, meg mindent IS, amiért tömegesen ijesztgetnek, illetve terjesztenek ezen csatornákon hülyeségeket.

2023. júl. 3. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:
64%

Tavaly egyik napról a másikra lett hiánycikk, amikor az a sajnálatos dolog történt az Újpesti iskolában.

A magyar piacra kis darabszámú készletet gyártottak előtte, az ismertség után lett hiánycikk.

Ha nem hiszed, lépj be az anafilaxiások facebook csoportjába, és keresd vissza azokat a posztokat, ahol az orvosok számoltak be arról hogy milyen kétségbeesett egyeztetéseket folynaknak a gyártóval, hogy a magyar piac megnövekedett keresetét soron kívül szolgálják ki.

2023. júl. 3. 16:30
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

#15 Időről időre vannak olyan hírek, amik miatt bizonyos készítmények elfogynak. Ez olyan, mint a maszkok voltak a covid elején.

Amúgy nekünk sem sikerült venni jó darabig a férjemnek, mikor hiány volt. De szerintem az, hogy vannak emberek, akik vesznek 1-1 darabot, nem fog hiányt okozni, mert mindenki vesz mondjuk a gyerek 2-3 éves korától, akkor szépen hozzászokik a gyártó, hogy mennyit kell beszállítania. Egyenletesen oszlik el a kereslet, talán még olcsóbb is lesz, mert a fix költségek több felé oszlanak.

Amíg nem támogatással jutnak hozzá, addig szerintem ez nem probléma (fun fact, nekünk azóta kettő van itthon 4-5 hónap különbséggel veszi a férjem, pont azért, hogyha megint hiány lenne, akkor pár hónapig ne legyen gond), ezt teljesen bele tudják kalkulálni a gyártók is.

2023. júl. 3. 17:50
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk nekem ír fel az orvos epipent, sajnos lett volna már rá egyszer szükség, de igazából a gyerekem miatt jobban érdekel, hogy legyen itthon. Esetleg, ha van egy allergiás ismerős nektek is, ő tud kérni. Én nyugodtabban alszom így, én majdhogynem a vízre is allergiás vagyok, bár egy gyógyszeres kezelés eredménye képpen, nem genetika, de nagyon féltem a gyerekem ettől.
2023. júl. 3. 19:45
 18/18 anonim ***** válasza:
15#-ös. Az már nem az emberek hibája,hogy Magyarországra ilyen kevés jut. Gyártsanak többet. Nagyon sok gyógyszer volt már hiánycikk,amit mondjuk random senki nem fog megvenni sem olyan gyógyszer,még is az volt... ez a piac szégyene inkább.
2023. júl. 4. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!