Mi csórók voltunk gyerekkoromban, mint a templom egere. Ettől függetlenül nem az ára alapján értékelem a dolgokat, hanem hogy szükségem van-e rá, vagy örömömet lelem-e benne. Lehet akármilyen drága valami, csak azért nem lesz számomra érték. Nem feltétlenül káros a gyermek személyiségfejlődésére, ha drága játékokat is kap. Túl van idealizálva ez a szolgalelkűség, hogy örülni kéne minden apróságnak, meg alamizsnának. (Persze van egy réteg, akinek ez hasznos meg kívánatos.) Sem az embert, sem az emberiséget nem viszi előre ha mindenki beéri kevéssel. A baj ott szokott kezdődni, mikor mást sem kap a gyerek, csak ajándékokat. Mondjuk mert a szülők így próbálják kompenzálni, hogy amúgy nem foglalkoznak a gyermekkel. Akkor persze, hogy csak az anyagiak lesznek számára az érték, nem pedig az egészség, szeretet, stb, és másodsorban a pénz.
2023. jún. 30. 14:44
23/35 anonim válasza:
A gyerek nem tudja, hogy mennyibe került, innentől lényegtelen a dolog.
2023. jún. 30. 14:45
24/35 anonim válasza:
A baj ott kezdődik, ha az ember azt hiszi a legfontosabbak az anyagiak. Ha a gyerek ugy nő fel,hogy kiejt valamit a szajan azonnal meg is kapja,nincs semminek értéke,mert a szülő kompenzál ha neki nem lehetett a gyereknek mindent. Nem mindegy valóban mi 200ezer mondjuk egy elektromos autó amiben majd ül avgy 5ször de lehet mutogatnia szomszédnak, vagy kap egy kerti játszóteret, barmit a hasznos is.
Az is baj amikor azt hiszik azert mert valaki nem többszáz ezerért vásárolgat a gyereknek biztos szolgalelkű stb, nem véletlenül tart itt a tarsadalom ahol "nekem van pénzem azt csinálok amit akarok a többi meg felelőtlen, meg biztosan irigy. Megtehetem hogy annyit költsek amennyit akarok,de en nem ebben mérwm az ajandék értékét. Nem veszek quadot a 6 évesnek mert azt mondta neki az kell és hát úgyis megtehetem..
2023. jún. 30. 14:50
25/35 anonim válasza:
A vicces az, mikor több százezerért vesznek valamit, de az valahogy sosem marad titok, a négy fal között, hanem az valahogy mindig instán landol, vagy ilyen-olyan módon valahogy mindig tud róla a környezet, hogy mennyibe került. 😆
Ezek maguknak veszik a játékot, nem is a gyereknek.
2023. jún. 30. 14:50
26/35 anonim válasza:
mondok neked valamit, a kisgyerek jövőre is ugyanígy fog örülni az ajándékának, akár többe került, akár kevesebb, mert veled ellentétben nem egy kotnyeles, anyagias vénkisasszony, akinek nincs elég érdekes élete és ezért a másokéban turkál, hanem egy gyerek és örül az ajándékoknak.
2023. jún. 30. 14:57
27/35 anonim válasza:
Tavaly én is majdnem 200 ezres elektromos autót vettem a lányomnak. Idén meg egy társast kapott mind a kettőnek egyformán örült. Tudja értékelni őket.
2023. jún. 30. 16:22
28/35 anonim válasza:
Egy házikós, mászókás, csúszdás otthoni kerti játszóakármi is van 200e, ha normális a minősége, és elég sokan megveszik. Akkor miért baj, ha a gyerek valamire ajándékba kapja, nem pedig csak úgy? Vagy ezeket soha, senkinek nem lenne szabad megvenni, mert jaj, elrontja a gyereket? A gyereknek gőze nincs róla, mennyibe került.
2023. jún. 30. 16:33
29/35 anonim válasza:
Na pont ez az.
Ha meg is veszik,azt vajon miért kell hozzátenni, mennyibe került?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!