Hogyan mossam meg annak a 3 éves kislánynak a fogát, akit le kell fogni, de még így is rászorít a fogaival a fogkefére?
Majd ha rohadnak a fogai, akkor megtudja.
Tök mindegy, úgysem maradandó fogak.
Kapott egy kódot. Ennyi. De mit tud mondani egy pszichológus egy 3 évesnek amitol fogat fog mosni?
Hát persze.. Es emiatt megy tönkre a maradandó foga is
Próbáljátok ki, hogy ő mossa a te fogadat, meg apáét, meg a kutyáét (ha az hagyja). Utána nagy örömködés, hogy jaj, de szép tiszta az a fog... Nekünk ez jött be. Én is próbáltam már mindent. Volt, hogy az egyik tejfoga azért törött le, mert olyan erősen harapta a fogkefét és még akkor sem eresztette, mikor már vérzett az ínye. Azt hittem, hogy soha nem lesz változás. Mesék, dalok a fogmosásról, megvesztegetés stb semmi nem vált be.
Nyilván nem az első vagy második alkalomra hagyta, hanem mondjuk 2-3 ezredikre de sikerült!
Próbálkozz és ne add fel, de soha ne büntesd miatta, mert akkor ha még nem érti a fogmosás lényegét, akkor a fogmosást a büntetéssel fogja összekötni és méginkább ellenáll majd.
A szintèn sin-s gyerekemnek is volt ilyen időszaka. Sajnos vokt, mikor lefogtuk, de nem talàltunk mas megoldàst. Amùgy is problèmak voltak a fogaival.
Egy idő utàn elmùlt a tiltakozas, nem emlèkszem mi hozott àttörèst.
Pròbàltuk mi is mesèvel, jutalommal. Magànak nem tudta mèg mosni. A fogorvosnàl viszont teljesen együttműködő volt.
Segíteni nem tudtam, de nem vagytok egyedül, ès semmi sem tart örökkè.
Még a 7 éves auti gyerekemnek is én mosom, nemhogy a 3 éves neurotipikusnak (csak a kicsi hagyja).
Lefog, megmos, kész. Túléli.
Vannak dolgok, amit nem hagyunk rá a gyerekre: gyógyszer, orrszívás, fogmosás.
4-es vagyok.
Nektek ha lefogjátok nem harap rá a fogkefére? Az enyém ráharapott és nem eresztette még akkor sem, ha már vérzett a szája. Szintén SNI (auti).☹️
Hálát adok az égnek, hogy az én autista lányom szépen hagyja pici korától. 10 hónaposan jött ki az első foga,azóta mossuk neki.
Ő sem szereti,de elmagyaráztuk neki,mikor fájt a füle,meg persze már előtte is,hogy a fogfájás ugyanilyen,és nagyon fog fájni,ha elromlik.
Azt hiszem, szerencsénk van. Épp nemrég voltunk fogorvosnál,minden foga ép.
Ami még eszembe jutott,az a fogkefe.
Milyennel mosod? Ugye az autisták érzékenyek nagyon.
Én Curaprox-szal mosom,a legpuhábbal. Nagyon nehéz vele megmosni,de ezzel hagyja csak. És 1500-2000Ft darabja, a puha szálai miatt cserélheted szinte havonta. De nekünk megéri.
Érdemes megpróbálni fogkefét cserélni. Hátha túl durva egy sni-s gyereknek,amit használsz. Még ha neked nem is tűnik fel!!! Ugye,ők mások kissé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!