Pelenka-kakigondok? 3,5 éves a kislányom. Bővebben lent!
Hát persze, hogy van itt valaki hasonló gondokkal. szintén 3,5 éves a lányom, mondjuk ő még csak fél éve szobatiszta, de minden este rá kell adnom a pelust, ha azt akarom, hogy legyen kaka. Ő még csak nem is szól, ha nem kap pelust nem kakál, ha kap akkor se mindig, de 80% ban sikerül. Kb 7 órakor, fürdés után ráteszem és fél 9-9 ig ha nincs semmi, akkor leveszem. Ha 2-3 napig semmi, akkor hashajtózunk, de valamikor egy hétig is van minden nap, változó. Tegnap úgy megörültem, mert ült a WC-n pisilés miatt és ordított, hogy nyomja a kakit. Én meg agyon dícsértem. És Kinder tojást ígértem, ha sikerül. Aztán mégse sikerült, szóval szerintem azért ordított, mert próbálta visszatartani. Aztán felkerült a pelus és rögtön belement állva. Már arra is gondoltam, hogy csak állva megy neki.
Amúgy a védőnőm azt mondta, hogy hagyjam még a pelust, mert úgyis későn lett szobatiszta. Én is ara törekszem inkább, hogy rendszeresen legyen széklet. Egyszer csak rájön, hogy a WC-be egyszerűbb. Ugyanis utálja ha törlöm a fenekét és mindig mondom neki, hogy ha a WC-be sikerülne, akkor nem kéne ilyen sokáig törölgetni, mert a pelus összenyomja. Na, ezt jól kiveséztem!
Szóval kitartást, majd csak megváltozik ez is!
Ismerős a helyzet. 4 éves a fiam, ha csak erre a gondra gondolok, már sírhatnékom van.
Okos, oviba járó nagyfiú, de esti kakiláshoz kell a pelenka. Máskülönben tartogatja, volt, hogy 1 hétig visszatartotta, akkor már nem bírtam, hashajtóztam, de nem akarok ilyen szenvedést okozni neki.
Nagyon kényes téma ez, mi is jártunk pszichológushoz, de nyáron abbahagytuk, azon gondolkodom,más pszichológust keresek, s újra nekiállunk ennek a témának, mert nagyon nehéz már.
Ígérhet z ember akármit, nem fog vécébe kakilni, én már tudom. Képes lemondani mindenről, csak, hogy megkapja a pelenkát.
Szörnyű ez az egész helyzet, rengeteget sírtam már miatta, s tényleg csak egy jó pszichológus segíthet. Aki tud ajánlani Pesten, elérhető közelségben, akkor azt szívesen venném!
Első vagyok. Utolsónak tudom ajánlani Prágai Éva pszichológust: [link]
Kisfiam nagyon hamar megkedvelte Éva nénit és örömmel járt.
Első vagyok.
Először velem beszélgetett a pszichológus a gyerekről. Következő alkalommal kezdődött a terápia a kisfiammal, elsősorban játékból, rajzolásból, gyurmázásból, szerepjátékból állt a foglalkozás.
Talán a második alkalommal volt, hogy mi már be sem mentünk, a pszichológus elvonult a gyerekkel, mi kint vártuk meg az óra végét.
Ez a második próbálkozásunk volt, az első pszichológust nem szerette a fiam, az valahogy nem tudott kapcsolatot kialakitani a gyerekkel.
Harmadik vagyok!
Köszönöm a segítséget, a férjemmel megbeszélem, s lépünk. Írnál valamit a hölgyről, hogy milyen, mennyi időt szán egy alkalommal a gyermekre, mennyi pénzt kér, illetve milyen gyakran voltatok, mennyi ideig tartott a kezelés?
Sajnos órákat tudnék mesélni a kálváriánkról, magunkat nem okoljuk, mert attól a probléma megoldódni nem fog, inkább felkeresünk másik szakembert, aki segíteni tud. Pedig mi is követtük a szakember tanácsait, kipróbáltuk a taktikáit, de sajnos semmi sikerrel.
Első vagyok. A pszichológushoz kb. 4 hónapig jártunk, heti egy fix alkalommal. Egy foglalkozás 45-5o perc volt és 8 ezer Ft. (2oo9-ben). A számlát egészségpénztárban el lehet számolni. Pár alkalommal nekünk, szülőknek is volt konzultáció, hogy az eredményeket megbeszéljük.
Többnyire valamilyen szorongás áll a háttérben. Mi tisztában voltunk vele, mi lehet az ok, csak éppen megszüntetni nem tudtuk. A pszichológus segitett ebben rengeteget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!