Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az igaz, hogy a szülők állapot...

Az igaz, hogy a szülők állapota befolyásolja a gyerekek viselkedését?

Figyelt kérdés

Az egyik közeli ismerősünknek 7 gyerekük van, és igazából határozottan mondhatom, hogy nagyon nyugodt természetűek mindketten, és a gyerekek sem annyira elevenek, nem sűrűn rosszalkodnak (sokat találkozunk velük).

A múltkor amikor volt ilyen gyerekdélután, a szülők is mehettek a parkba bográcsozni, stb, (ezt az összejövetelt a 7 gyerekes család szervezte) és beszélgettünk az egyik barátunkkal, azt mondta, hogy a gyerekek azért ilyen jók és nyugodtak, mert ezt látják a szülőktől, nem pedig az idegbetegséget, és sok gyerek azért viselkedik rosszul, mert az anyján azt látja, hogy ki van idegileg.

Ez tényleg így van?

(a barátunknak van gyereke egyébként).

2023. jún. 7. 17:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a kérdésed sok szülőnél kiverte a biztosítékot.

Mert alapvetően nem igaz.

Nyilván ha a szülő egy idegbeteg állat, akkor a gyerekre az nincs jó hatással.

Viszont ha azt látod, hogy a gyerek pörgős, ingerült típus, akkor nem kell egyből az a sztereotípia, hogy a szülő hibája!

Ahogy a 4-es is írta, nagyon gyakori az oxigénhiányos állapot.

Nekem mindkét gyerekemnél fennállt, és szerintem ez nagyon-nagyon gyakori, és az orvosok is elsikálják, vagy talán ők maguk sem tudják, hogy ez gond lehet.

A helyzet miatt mozgok ilyen körökben, és nagyon sok igazán kedves, nyugodt anyukát ismertem meg, akiknek szó szerint ördögfióka a gyereke. Nincs összefüggés.

2023. jún. 8. 19:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan kamu, hogy elmondani nem lehet. Tessék menni bölcsibe, oviba, suliba a nagyon nagy mellénnyel élőknek, nézzük meg hogy csendesednek le a közelükben x hét/hónap/ év alatt a gyerekek. SEHOGY.

Van, aki jobb stressztűrő képességgel születik, van, aki nem. Ebben van örökletes hajlam, meg mindenféle magzati meg születéses hatás is, de alapvetően genetika. Van, akinek a szervezete már kisbabakorban mindenféle ingerre gyorsan reagál, másé meg csak elvan. Bölcsis gondozók tudják az ilyesmit a legjobban, örökletes dolog, illetve magzati/születéses.

2023. jún. 9. 06:19
 13/16 anonim ***** válasza:
66%
Én nem értem, ez a kérdés miért veri ki bárkinél a biztosítékot. Nem arra irányult, hogy ha egy gyerek nehezen kezelhető, az a szülő hibája, hanem hogy a szülő viselkedése BEFOLYÁSOLJA a gyerek viselkedését, ami egyértelműen így van. Közel sem csak azon múlik, de minden esetben BEFOLYÁSOLJA valamennyire. És én ezt úgy írom, hogy a fiam alapvetően egy nagyon könnyen kiboruló, érzékeny gyerek.
2023. jún. 9. 06:35
 14/16 anonim ***** válasza:
64%

Én ma ketté tudnék hasítani valakit egy baltával, a gyerekem meg csendesen dúdolva játszik a másik szobában, nevetgél. Alapból dühös-ideges-pörgős típus(semmi baj nem volt szülésnél se), soha nem függött a viselkedése a hangulatomtól, volt, hogy világi jókedvem volt, ő meg mindenkire fújt/kiabált. Általában jókedvem van, nyugodt vagyok, neki meg fordítva. Nézd, most nekem van borzalmas, ő meg remekül van. Nem befolyásolja, ha befolyásolja, mindig igaz lenne. Néha egybeesik, ha anyuka is olyan típus, mint a gyereke, akkor gyakrabban(ezért érzik úgy páran, hogyha ők okék, akkor a gyerek is), illetve ezért érzik, ha ők ideges a gyerek is. Mert ugyanolyan típusú embereknél gyakoribb az egyezés, nem mert kiváltja egyik a másikat.

Egyébként történések váltják ki a hangulatot, ha valaki stresszre rosszabbul reagál mert olyannak született, az többször lesz ideges/mérges/szorongó, mint aki nem ilyennek született. Ennyi az egész.

2023. jún. 9. 06:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

13-as, azért, mert a magyarázatban azt írja,a hogy a 7 gyerekes családban azért ilyen szipi-szupi az összes gyerek, mert anyuka nyugodt.

Nyugodt gyerekek mellett könnyű nyugodtnak lenni. Sokszor pont a gyerek miatt ideges a szülő, de aztán rögtön jön az ítélkezés, hogy a szülő miatt ilyen a gyerek. Ja, persze, hiszen az ő génjeit hordozza, meg ő szülte meg, nyilván van hozzá köze. De nem nevelés kérdése.

2023. jún. 9. 22:15
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ezzel én sem értek egyet, hiszen más dolgok sokkal jobban befolyásolják a gyerek viselkedését. Az én fiam is nehéz eset, és nem azért, mert rosszul neveljük. Csak azt mondom, hogy nyilván a mi lelkiállapotunk is kiütközik rajtuk és ebben nincs semmi rossz.
2023. jún. 10. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!