A szülők hogy bíznak annyira a 2-3 éves kisgyerekekben, hogy nagyvárosban járdán lazán 20 méterrel maguk elé engedik őket kismotorral? Honnan tudják, hogy meg fognak állni az úttest előtt?
Ma is láttam hogy egy 2 éves forma kisgyerek motoron száguldott, anyuka 20 méterrel mögötte sétált csigatempóban, a kislány az úttest közelébe ért, pont jött a troli, utána már nem láttam a jelenetet, de valószínűleg megállt gond nélkül.
Értem, hogy meg van tanítva, hogy álljon meg, de mi van, ha egyszer kivételesen valami miatt nem áll meg?
Az én 3 éves fiamnak 1 év kellett mire a rengeteg tanítás, magyarázás beért, és már 90%os biztonsággal tud sétálni az utcán, de így is néha gondol egyet, és elszaladna, ha hagynám. Nem tudom, mikor jön el az az idő, hogy teljesen megbízzak benne, hogy nem fog egy autó elé ugrani, de látom mások nem izgatják magukat ennyire. Számomra elképzelhetetlen hogy ennyire megbíznak ilyen kis 2-3 éves gyerekekben.
Szerintem is felelőtlenség egy 2-3 éves gyereket így szabadjára engedni.
Mi lakóparkban élünk, az út folyamatosan emelkedik. Kismotorral fel szoktak caplatni a "domb" tetejére, aztán nagy sebességgel legurulnak. Az anyukák kb az utca közepén megállnak, halál nyugodtan beszélgetnek. De van ám ordítàs, amikor autó jön be az utcába és a gyerekek az autóval szembe száguldanak lefelé a "dombról" a kismotorral. Minden esetben az autóson múlik, hogy nem történik gázolás, mivel a gyerekek se irànyítani sem megállni nem tudnak a motorral ekkora sebességnél.
Én màr szóltam a védőnőnek is, hogy csináljon valamit, mert tragédia lesz a vége, erre azt a választ kaptam, hogy ő ebbe nem szólhat bele...
Gyerekenként eltérő.
Bizonyára mindenki ismeri annyira a saját gyermekét, hogy tudja, mennyit engedhet meg neki.
Ne turkáljunk már mások életében, ez annyira magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!