Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan altatjátok el gyermekei...

Hogyan altatjátok el gyermekeiteket?

Figyelt kérdés

21 hónapos a kislányom. Babakocsiban ringatva tud csak elaludni a levegőn. Sajnos magától nem alszik el.

Van tippetek mit tegyek, hogy ne kelljen mindennap ezt a fárasztó altatási szertartást végigcsinálnom?

2008. dec. 30. 00:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi is kb. ennyi idő koráig így csináltuk. Este is csak akkor aludt el, amikor a kimerültségében nem bírt tovább játszani, és épp ott, ahol utól érte az álom. Aztán azt mondtam, elég, ha közösségbe kerül, ezt nem csinálhatja.

Onnantól lefeküdtünk az ágyba, minden kedvenc szőrmókjával, és bizony az elején 1-1,5 óra múlva aludt csak el. Már eltelt azóta 3-4 hónap, és íme: mostmár 10 percen belül szunya van. Szóval érdemes volt kínlódni, pedig nehezen indult.

2008. dec. 30. 08:55
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Nekem 15 hónapos a kisfiam és ugyan így alszik. de viszont este lerakom a kiságyba és magától elalszik. De napközben nem megy, csak babakocsiba. Napközben ordít egy órán keresztül, akkor sem alszik el. Én is elfogadnék egy tanácsot. Még kétszer alszunk egy nap, és mind a kétszer egy órát. Remélem jövő októberig megváltozik a helyzet akkor megy bölcsibe. Nekem az is tetőzi a problémámat, hogy nem akar enni főtt ételt.
2008. dec. 30. 09:08
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

19 hónapos a leányzóm.

- Ebéd után: Gyerek megfog, cumi a szájba, "alvónyuszika" a kis kézbe, bele a kiságyba, puszi, ajtó becsuk, alvás.

- Este: Gyerek megfog, cumi a szájba, "alvónyuszika" a kis kézbe, bele a kiságyba, puszi, ajtó becsuk, alvás.

Vagyis semmiféle hókuszpókusz, ringatás, semmi körítés, könyörgés...újszülött korától ez a megszokott rend.

Javaslat: radikális leszoktatás, 100% beválik.

1. nap: Gyerek kiságyba, ajtó becsuk, másfél óra ordítás, de 5 perceként bemenés, néhány kedves szó mondás/buksisimogatás, majd anyuka szobából kimenés

2. nap: Gyerek kiságyba, ajtó becsuk, 70 perc ordítás, de 5 perceként bemenés, néhány kedves szó mondás/buksisimogatás, majd anyuka szobából kimenés

3-4-5-6. nap: minden nap 20 perccel kevesebb üvöltés, max. hetedik napon (lehet, hogy korábban) gyereknek csendes megpihenés, örülés, hogy gyereket szertartásról leszoktatás.

2008. dec. 30. 13:26
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

Igen az utolsó válaszolónak igaza van mert tényleg hatásos a módszer csak nem mindenki bírja hallgatni hogy sír a gyerek. Nálunk a második babával nem volt semmi probléma, betettem a kiságyba és egyedül elaludt pici baba kora óta.

Próbálj meg mellé feküdni, énekelni. Sok türelem kell hozzá. Én nem hagyom sírni sosem.

2008. dec. 30. 19:52
 5/9 anonim válasza:
69%
nekem egy 2 éves kislányom van, én sem tudom elaltatni 30 perc alatt, s délbe se este, pedig mellé fekszek. Külön altatni nem tudom csak talán nyáron. Nagyon nehéz így, és nem tudom mit csináljak?!
2008. dec. 30. 22:42
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom míert kell az elöttem lévöt leszavazni.

Azért mert beismeri, hogy nehéz?

Senki nem ismeri a pontos hátterét.

2008. dec. 31. 18:25
 7/9 anonim ***** válasza:
53%

Sziasztok,

Én voltam a harmadik (radikális :) hozzászóló.

Az utánam hozzászóló kolléga szerint is hatásos a javaslatom, nem értem, miért kellett leszavazni. Tudjátok, NEM én cseszek ki a gyerekkel, hogy ezt javaslom, hanem Ti, akik hagyjátok szenvedni szerencsétlent. Nem lenne a gyereknek jobb, ha szépen elaludna, nem vergődne egy még sort? Nem, nem jobb, hadd fáradjon el csak szegény mégjobban, ugye? Eddig is Ti csesztétek el, a Ti gyengeségeteknek köszönhető, hogy ide jutottatok.

Ismerek egy csomó szánalmas szülőt, aki hagyja, hogy a gyerek irányítsa, hogy hülyének nézze, hogy a sárba tapossa, aki a gyereknek csak arra való, hogy kiszolgálja, aki nem veszi észre, hogy a gyereknek ez a legrosszabb. Én konzervatív módon nevelem csöppségem, azt szeretném, hogy egyenlő rangú félnénk viselkedjünk egymással. Rátok sosem fog felnézni csemetétek, sosem lesztek valódi jó barátok, csak arra lesztek jók, hogy ellássátok később pénzzel.

Akinek nem inge, ne vegye magára.

2009. jan. 2. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja és akkaor álltalánosítani kell mert mindenki ilyen.
2009. jan. 14. 16:43
 9/9 anonim ***** válasza:
unokaöcsém 13hónapos és mi általában úgy csináljuk, hogy megvacsizik elvisszük fürdeni utána az apja kb. fél órát ringatja a kezébe lefektetik az ágyukba és simogatják a hátát (mindig hason alszik el) És ez beválik. Ő nagyon jó kisbaba sosem sír.. De amúgy anyum mondta, hogy én is 3 éves koromig úgy aludtam el, ha elringatott.. :)
2009. júl. 12. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!