Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig tart a "csak apa kell"...

Meddig tart a "csak apa kell" jelenség?

Figyelt kérdés

Dackorszakos ikreim vannak, 1 hónap múlva lesznek két évesek.

Most kezdődött az "apát akarom" korszak. A férjem pillanatokon belül megnyugtatja őket, miközben velem egész nap hisztiznek, amíg a férjem haza nem ér. Mindig vele akarnak lenni, mellette olyanok, mint az angyalok, csak velem ordítanak, hisztiznek.

Meddig tart ez a korszak?

2023. máj. 26. 16:38
 1/9 anonim ***** válasza:
14%

Van egy rossz hírem, ez nem "apát akarom" korszak. Simán arról van szó, hogy az apjuknak van tekintélye a szemükben neked meg nincs.

Változtass kicsit a nevelési módszereiden. 2 évesek, még nem késő más irányt kipróbálni, ha a mostani nem működik, márpedig nem működik, ha ordítanak és hisztiznek egész nap.

2023. máj. 26. 17:05
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Az első válaszoló kicsit el van tévedve...

A „csak apa”-jelenség 1-2 éves kor között az önállóság fejlődésének szimbóluma is egyben. A kicsik ilyenkor folyamatosan próbálgatják az akaratukat, a függetlenség határait, de még támaszra szorulnak. A függetlenedés első jele, hogy másik támaszt keresnek anya helyett, azt aki szintén sokat van a közelükben: apát. Nem azért nyugszanak meg vele, mert neked nincs tekintélyed, hanem azért, mert vele mást és másként élhetnek meg, gyakorolgathatják az önállóságot.

2023. máj. 26. 17:11
 3/9 anonim ***** válasza:
12%
#1 vagyok. Elnézést kérek. Elfelejtettem, hogy manapság nem a nevelés rossz, hanem a gyerekeknek vannak korszakai és amúgy minden szülő tökéletes, ahogy minden gyerek is :D
2023. máj. 26. 17:17
 4/9 A kérdező kommentje:

3

Szerintem te azt sem tudod, hogy mi az a dackorszak. Gondolom, képen sem láttál még gyereket.

2023. máj. 26. 17:19
 5/9 A kérdező kommentje:
...és fogadok most azt fogod írni, hogy te 6 gyereket felneveltél, és az egyik sem hisztizett soha 😂
2023. máj. 26. 17:20
 6/9 anonim ***** válasza:
91%
Akárhány gyereket nevelt fel vagy sem, az biztos, hogy egy patkány. Nekünk olyan 15-18 hónapos korig tartott, gondolom nálatok már régebben tart, mint 3-4 hónap.
2023. máj. 26. 17:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk egyik gyereknél sem volt ilyen. Csakanya korszak van 4 és 2 éve 🤷‍♀️🤦‍♀️
2023. máj. 26. 17:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
3,5 éves a fiam, csak anya korszak van mai napig :D
2023. máj. 26. 18:25
 9/9 anonim ***** válasza:
2,5 éves a lányom, még tart nála. Nem ilyen durván, mint nálatok, de apa az istencsászár, akit wc-re is követ, én meg annak is örülök, ha meg tudom kaparintani a kislányom. Nálunk nem úgy néz ki, mintha múlóban lenne.
2023. máj. 26. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!