Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A “Léna verses doboza” jelensé...

A “Léna verses doboza” jelenségről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Jó dolog szerintetek egy ilyen nyilvános oldal?

A kislány szerintetek tényleg önként és szívesen tanul meg ennyi verset, vagy a szülő presszionálja?

2022. júl. 27. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

nem úgy néz ki mint akinek pisztolyt tartanak a fejéhez.

miért elképzelhetetlen, hogy élvezi? nekem volt több osztálytársam akik mindig szerepeltek az iskolai műsorokban, szavaltak évnyitón, évzárón, emellett jártak rengeteget vers és mesemondó versenyekre. egyiknek sem tartottak pisztolyt a fejéhez, Léna sem úgy néz ki mint akinek pisztolyt tartanak a fejéhez, hogy “márpedig megcsinálod gyerek, mert kell a nézettség, kell a like a facebookon!”

2022. júl. 27. 10:02
 2/10 anonim válasza:
74%

Abból kiindulva,hogy kicsikoromban én is örömmel tanultam meg rengeteg verset,simán :)

Nyilvános oldalt létrehozni viszont már egy másik téma. Lehet,hogy a gyerek nagyobb korában nem fog örülni neki. Illetve a sok p***ofil miatt én már egyáltalán nem mernék kisgyermekekről képet publikálni bárhová is. :(

2022. júl. 27. 10:05
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Szia , eddig még nem hallotam erről az oldalról , de a kérdésed látva utánanéztem .

"A kislány szerintetek tényleg önként és szívesen tanul meg ennyi verset, vagy a szülő presszionálja?"

Hát , nem is tudom . Valószínűleg nem a kislány találta ki , hogy ő szavalni fog többezer ember előtt , viszont ha nagyon utálná ezt az egész verstanulósdit , akkor már rég nem lehetne rá kényszeríteni .Tehát feltehetőleg élvezi .

"Jó dolog szerintetek egy ilyen nyilvános oldal?"

Na , jó kérdés . Én gyerrekként és fiatalként biztos nem örültem volna annak , hogy a kemény 43000 követőm , nap mint nap olvassa /látja , hogy épp a nagymamáméknál vagyok , zöldséget eszem stb . Szülőként se csináltam volna oldalt ilyen vagy akármilyen oldalt a gyerekemnek . Ha majd elég idős hozzá , csináljon ő .

2022. júl. 27. 10:10
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Nem szeretem az ilyesmit. A gyerekmutogatás semmilyen formáját sem. Ez az oldal még az ártalmatlanabbak közé tartozik, mert amennyire tudom, nem szól másról, mint hogy a kislány verset mond, de akkor is a szülő egójának a fényezése a célja. Hogy mindenki lássa, milyen csuda ügyes kislánya van, hogy ennyi verset ismer, ami persze nem jöhetett volna létre anélkül, hogy tökéletes anyuka ezeket meg ne tanította volna neki.

Hogy élvezi-e a gyerek vagy sem, szinte mindegy. Persze ha kényszerítenék, az még rosszabb lenne, de ha élvezi, ez akkor is káros. Nem hiszem, hogy jót tesz a személyiségfejlődésnek, ha már kisiskolás korában többezer követője van.

Eleve egy elcseszett dolognak tartom a gyereket bármiféle lájkvadászatnak kitenni, de amíg csak a privát FB-oldalán osztja meg, hogy Pistike 2 éves lett vagy mit tudom én, addig végülis még belefér. De ez, hogy nagy nyilvánosság előtt mutogatjuk, a csodás kislányunkat, nekem nagyon visszatetsző. Akkor is, ha a kislány nem bikiniben vonaglik, csak verseket szaval.

2022. júl. 27. 10:20
 5/10 anonim ***** válasza:
77%
Nem ismertem, megnéztem, szerintem szuper! :) Én biztos nem mutogatnám a lányom, de az nem zavar, hogy más megteszi. Sok gyerek szeret magától tanulni verseket, mondókákat, szivacsként szívják magukba. Szerintem jó, hogy a szülők tanítanak verseket neki és szépen tudja előadni.
2022. júl. 27. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
66%

Akinek van hozzá készsége, az szeret tanulni. Én szerettem, nekem könnyen ment, élveztem, hogy nem kerül erőfeszítésembe. Gyerekem nagyon nehezen és rosszul tanulja meg őket, ő nem szereti.

Viszont a legtöbb gyerek(kivéve a szorongókat), szeretné mutogatni magát, videó, képek, bármi, és örülnek, ha kapnak lájkokat meg ilyesmi, szóval szerintem örül neki, más kérdés, hogy ilyen kevés rálátással az egészre ér e valamit az öröme, kell, hogy legyen-e ráhatása a dologra..

Én nem ismerem, nem kerestem rá, de itt a kommentek alapján leesett, hogy egy gyerek verset szaval a kamerába. Szerintem a szülők dolga egyedül dönteni róla, én nem tenném ezt a gyerekkel, az emberek nagyon szemetek tudnak lenni.

2022. júl. 27. 21:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Abból kiindulva, hogy az én apám is csak akkor volt büszke rám, amikor szavalóversenyt nyertem, el tudom képzelni, hogy mi van a háttérben. Szeretem a verseket. Megtanulni utáltam őket mindig is. Engem sem kényszerítettek, csak épp nem kaptam elismerést, ha nem szavaltam. Nem volt rám büszke. Nem mondta, hogy művelt vagyok. Ha szavaltam, akkor igen. Akkor úszott a boldogságban és én voltam az ő okos, művelt, tehetséges nagylánya. Szóval, értitek...
2022. júl. 27. 21:59
 8/10 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem is a 10 éves kisfiú jut eszembe róla, akivel 36 fokban maratont futtattak a szülei….állítólag ő is önként ment. Aztán ki tudja.

Egy ilyen idős gyerek egy dologra vágyik, a szülő elismerésére.

2022. júl. 28. 06:30
 9/10 anonim ***** válasza:

A kissrácról most néztem videót, az apja már akkor idegbajt kapott, mikor a gyerek azt mondta "nem tudja, mire gondol futás közben, semmire". Ott erős kényszer, hajszolás van, talán fel is pofozzák néha(bár ebben az országban hol nem ütik a gyereket) jelentsék is.

Itt szerintem kevésbé, azóta megnéztem.

2022. júl. 28. 06:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Megnéztem még párat, szerintem csak artikulálni, hangsúlyozni tanítják a szülei, de a gyerek magától csinálja, nem sűrűek a videók annyira, ezt nem kell naponta gyakorolni, nem szenved vele, mert jó a szóemlékezete. Szőke, kékszemű, szép gyerek menő névvel, háttérben olcsó bútorral, biztosan ki akarnak tűnni valamivel a szülők, megalapozni a gyereknek egy celebséget, műsorvezetői pályát, ilyen szövegtanulással, szépkiejtéssel színtanodába is járhat, szerintem erre belefér ennyi, ráadásul nem is annyira hosszúak a versek, egy óra kb megtanulni őket, pár perc, amíg felveszik a videót.. Semmi baja nem lesz tőle, ha megvannak a skilljei(szépség, szövegtanulás), és a szülei még rágyúrnak kiejtésre meg mimikára, valószínű ezen a területen könnyen ki tudna teljesedni. Muszájnak nem muszáj, nem erre megy az egész élete, mint a másik két srácnak, ahol nem szokott kimaradni edzés, és biztos nem nyúzzák azzal, hogy 1 oldalnyi vers nem is sok, mint a srácoknál, hogy 5km az semmi..

Tök más a kettő.

2022. júl. 28. 06:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!