Milyen módszerrel adjam be a gyógyszert a gyerekemnek, ha nem akarja bevenni?
A nagyobb gyerekem most kezdte az ovit, a kicsi azóta szinte mindig beteg.Mellesleg a nagyobb is.Csak Neki meg tudom magyarázni, hogy fontos bevenni, a kisebbnek (másfél éves)nem tudom, s
szegénykém már annyi gyógyszert evett, a másfél honap alatt, hogy elege van.Már a kanál látványára is elfordul, nurofenes fecskendőre meg nem nyitja ki a száját, ordít, kiköpi.
Fecskendőbe felszívtam,és megdöntve a fejüket a szájukba fecskendeztem.(lassan)
Nem tűnhet humánus megoldásnak,de gyorsabb,nem megy mellé,nem aprózódik el a felszívódása,mintha 1-1,5 óráig rimánkodnák,hogy igya meg a teát,amibe tettem.
Végül is az orrszívás is erőszakos megoldás ilyen kicsinél,akivel még nem lehet beszélni,és még utálja is..kb olyan ez a módszer is.
Keverd neki egy kis gyümölcs pürébe.Ezek a gyógyszerek amúgy is édesek és nem rontják el az ízt!
Vagy próbáld meg a nurofenes fecskendőbe,úgy hogy add neki hadd nyalogassa ő!
Mi is így csináltuk, eleinte fél üveg gyógyszer elment mire egyszer minden sikerült kiszopogatnia,de megéri mert ügyesen bevette vele a gyógyszert és ma már kanállal is beszedi,de csak ha a kezébe adom a kanalat:)
23 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!