Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Engednetek 2 hetente egy. 11...

Engednetek 2 hetente egy. 11 éves gyereket egyedül vonatra?

Figyelt kérdés

2 és fél órás út. Plusz ugye vissza is. 11 éves fiú.

Vonatra felrakjuk, ott pedig várják a cél állomáson.

Telefon lenne nála.

2023. máj. 23. 03:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
42%
Milyen arcok vannak a vonaton? Csak mert napi szinten vonatozom, és jó ideig IC-ztem két viszonylatban, és nem láttam "olyan arcokat". Nyilván vonaltól is függ, egy Mátészalka környéke tud rázós lenni, de azért itt sokan szerintem nem tömegközlekedhetnek, ha mindenféle arcoktól rettegnek a vonaton. A vonatok közönsége, vonaltól függően, szerintem még elitebb is, mint mondjuk egy budapesti metróé...
2023. máj. 23. 07:53
 12/18 anonim ***** válasza:
74%
2 napja utaztam a szeged icvel, egy betépett csöves kéregetett rajta pl. Nincs tele ilyenekkel a vonat, de mindig lehet 1-1 és egy vonaton sokkal könnyebb kirámolni egy kisgyereket mint egy buszon.
2023. máj. 23. 08:43
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
Igen. 11 éves nem egy kisbaba...
2023. máj. 23. 10:17
 14/18 anonim ***** válasza:
29%
Biztos, hogy nem. Mit kezd a telefonnal ha belé kötnek? Segiteninem fognak, mert senki se akar magának bajt. Felnőtt nőként se megyek tomegkozlekedessel ha nem muszáj mert túl sok az aberralt, drogos, szar házi. Egy gyerek préda.
2023. máj. 23. 12:06
 15/18 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Sokat utaztam vonaton, rengeteg a szr alak rajta, a kalauz sincs mindig jelen, biztonságosabb a busz, a sofőrhöz közeli szèken helyet foglalva.
2023. máj. 23. 12:49
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
11 évest nem. Egy 14-15 évest már igen.
2023. máj. 23. 13:12
 17/18 anonim ***** válasza:
38%
Ez ugyanaz a kommentelő bagázs aki az USA-ba viszont már lazán kiengedné a 18-az be nem töltő kamaszt?:-D
2023. máj. 23. 14:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Necces. Én nem az emberektől paráznék jobban (a legtöbb ekkora korú gyerek már egyedül jár suliba, ha csak 5 percet kell sétálni, akkor is elrabolhatják, mit tudom én), hanem túl nagy a táv, és ha valami váratlan történik útközben, mondjuk leáll a vonat, nem biztos, hogy jól le tudja majd reagálni, a segítség viszont messze.

Nem azt mondom, hogy 18 éves koráig egy gyerek ne vonatozzon egyedül, de érdemesebb fokozatosan hozzászoktatni, tehát először rövid távra menjen egyedül, elmondani, megmutatni előtte mindent stb. A kérdésből ez nem érződik ki, de azt se lehet tudni, amúgy a gyerek mennyit, és hova ment már egyedül, talpraesett típus-e, ezek is befolyásolják azért a döntést.

2023. máj. 24. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!