Lehetséges, hogy a kicsi gyerekek (3-6 évesek) meg tudják érezni, ha valaki rossz ember ?
Na igen, van ez a mítosz, meg olyan is van hogy az állatok megérzik a gonoszságot az emberben. Engem a gyerekek nem szeretnek, az állatok meg nagyon is, ilyenkor mi van..?
A gyerekek csak simán azt szúrják ki, ha valaki nem olyan, mint azok a felnőttek, akikben bízik (szülő/nagyszülő/óvónéni stb). Tökmindegy hogy miben tér el, megszeppennek tőle. Lehet hogy az illető nem gügyög eleget a gyereknek, lehet hogy más hanglejtéssel beszél, lehet hogy valami enyhébb mentális baja van, pl autista, lehet hogy a külsejében van valami, amit a gyerek idegennek érez, stb...
Szóval ez olyasmi hogy "hé, te felnőtt vagy, de fura vagy, szóval nem tudom hogy bizhatok-e benned", nem pedig "omg itt az Antikrisztus a jelenések könyvéből!!!"
Összetett kérdés, nem folynék bele a taglalásába, csupán reflektálnék az ötös válaszra analógiaként, és ez most életkorfüggetlen példa lesz: ismertem egy illetőt, akinek az volt az egyik mániája, hogy a szobanövénye szerinte lekonyul, ha rossz ember lép be a házába.
Nos, önmagában ezt a növény általi reagálást még nem is feltétlen zárnám ki valamilyen értelemben, csak éppen ő -mint sokan mások- elfelejtik, hogy a legtöbb dolog az életben soktényezős!
Ott vanank pl a saját érzelmei, azt bezzeg nem veszi számításba...
Mondok egy példát: belép a házába egy jó ember, és egyúttal az ő számára szimpatikus a vendég, és a virága nem konyul le. Oké. Na de mi van akkor, ha a házába egy másik, szintén jóindulatú személy lép be, de ugyanakkor vele valamiért nem szimpatizál?
Nos, nem kizárt, hogy a virága valóban reagál - akár az ő unszimpatikus érzelmeire, és lekonyul... Onnantól pedig megbélyegzi a jó embert, igazságtalanul...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!