Ez is a beszedfejlodeshez tartozik?
Sziaszto, erdekelne engem a velemenyetek, mivel elegge aggodom. Kisfiam nagyon szepen es tisztan mondja a szavakat, 2 szotagbol mondatokat. Meg is nyugodtam, hogy milyen szepen halad, DE, most ahogy betoltotte a masodik eletevet voltunk egy oltasra (nem kotelezore), es masnapra valtozasokat figyeltem meg a beszedeben. Jot is, rosszat is es most nemrudom, ez minek koszonheto. Veletlen egybeeses, vagy vakcina okozta.
Azt vettem akkor eszre, h osszedob nekem 1 teljesen uj mondatot teljesen uj szavakbol. Rengeteg uj szavat kezdett el mondani. De ami aggaszt az az, h sokszor ezeket a tobb szavas mondatokat nem ertem. Tehat nem mondja tisztan, mint pld a 2 szavasat, hanem erthetetlenul, max ha ertek belole 1 szot.
Ez normalis? Vagy a vakcina mellekhatasa? En azt hittem, h a tobb szavas mondatokat is tisztan fogja mondani...
Koszonom a valaszokat.
Simán lehet, hogy nem véletlen az egybeesés. Az oltás a szervezetének olyan, mint átesni egy betegségen. Stressz az immunrendszernek, hiszen az elölt kórokozót ő igazinak érzékeli és ezért megpróbál ellene védekezni - ugye pont ez is a dolog lényege, hogy megtanulja, milyen ellenanyag kell az adott kórokozó ellen.
Nade ez leterheli a szervezetét, plusz az is stressz, hogy odamentek az orvoshoz, ekkora gyerek már tudja, hogy mi történik, jó eséllyel fél is tőle, még ha csak pár perc is az egész.
Szóval ennek simán lehet kisebb hatása a beszédfejlődésre, ugyanúgy, ahogy egy náthának is például. Nyilván átmeneti, kis hatásról beszélünk, és nem is feltétlenül negatív hatásról, például a te gyerekednek mintha pont most sikerült volna egy lépést előreugrani.
Véletlen egybeesés.
Viszont az érthetetlen beszéd simán az új szavak miatt van, meg azért, mert hosszabb mondatokat is mond. Majd kitisztul, 2 évesen bőven belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!