Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez is a beszedfejlodeshez...

Ez is a beszedfejlodeshez tartozik?

Figyelt kérdés

Sziaszto, erdekelne engem a velemenyetek, mivel elegge aggodom. Kisfiam nagyon szepen es tisztan mondja a szavakat, 2 szotagbol mondatokat. Meg is nyugodtam, hogy milyen szepen halad, DE, most ahogy betoltotte a masodik eletevet voltunk egy oltasra (nem kotelezore), es masnapra valtozasokat figyeltem meg a beszedeben. Jot is, rosszat is es most nemrudom, ez minek koszonheto. Veletlen egybeeses, vagy vakcina okozta.

Azt vettem akkor eszre, h osszedob nekem 1 teljesen uj mondatot teljesen uj szavakbol. Rengeteg uj szavat kezdett el mondani. De ami aggaszt az az, h sokszor ezeket a tobb szavas mondatokat nem ertem. Tehat nem mondja tisztan, mint pld a 2 szavasat, hanem erthetetlenul, max ha ertek belole 1 szot.

Ez normalis? Vagy a vakcina mellekhatasa? En azt hittem, h a tobb szavas mondatokat is tisztan fogja mondani...

Koszonom a valaszokat.

2023. máj. 15. 15:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Hogy a francba lenne már az oltástól?!
2023. máj. 15. 16:02
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
Igen az oltastol lehet. Neked is valoszinu attol ment el az eszed annak idejen.
2023. máj. 15. 16:03
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

A vakcina mellékhatása volna az új szavak alkalmazása? Mondd már ezt ki magadnak hangosan, basszus... Még most is komolyan gondolod?

Ha egy oltástól beszélni kezdenének a gyerekek, akkor receptre írnák fel.

2023. máj. 15. 16:04
 4/15 A kérdező kommentje:
Azert irom, h jokat is eszre vettem, de ez az erthetetlen beszed, amikor tobb szavas mondatot mond, ujdonsag szamomra. Nemkell rogton tamadni. 🤦🏻‍♀️
2023. máj. 15. 16:05
 5/15 anonim ***** válasza:
60%
😅🤣😂😅🤣😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2023. máj. 15. 16:09
 6/15 A kérdező kommentje:
Sokat segitettel, koszi.
2023. máj. 15. 16:16
 7/15 anonim ***** válasza:
91%
Most tanul beszèlni, könyörgöm.
2023. máj. 15. 16:26
 8/15 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem ebben az esetben nincs probléma. VISZONT nem kell a kérdezőt lehurrogni, mert igenis, létezik olyan, hogy oltástól valamilyen regresszió következik be. Általában az MRI oltás az ilyen kérdéses. De szerintem ti most nem ezen voltatok.
2023. máj. 15. 16:29
 9/15 anonim ***** válasza:
88%

2 éves.Örülj, hogy több szavas mondatokat próbál mondani.Nyilván ez neki is új így az elején hibázhat.A másik, ha teljesen új és érthetetlen akkor az valami babanyelv, nem több szavas mondat.(ami amúgy az ő korában belefér még bőven).

Nálunk a lányom a szavakat szépen mondta.5 éves kora óta viszont járunk logopédushoz, mert a mondatokban már nem mondja szépen.Azért 5 éves kora óta, mert addig kell hivatalosan kitisztulnia a beszédnek.

Hagyd a gyereked kicsit békén és majd ha egy év múlva is úgy érzed gond van vidd el egy logopédushoz, aki megállapítja van e vele baj.

Addig meg ne agyalj ilyen kérdéseken, mint amit most feltettél, mert ez butaság.(minden rosszindulat nélkül)

2023. máj. 15. 16:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen nektek, hogy irtatok a kerdeshez. Igazabol elsogyerekes vagyok, es tenyleg megszoktam, h szepen tisztan beszel, es pont az oltas utan kezdett el gagyogni az o nyelven. Nana, hogy megijed az ember a regresztol... Nem, nem apriorix, hanem most a bexserora voltunk, megusztuk laz nelkul. Csak pont ez az egybeeses... 🤦🏻‍♀️
2023. máj. 15. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!