Ez is a beszedfejlodeshez tartozik?
Sziaszto, erdekelne engem a velemenyetek, mivel elegge aggodom. Kisfiam nagyon szepen es tisztan mondja a szavakat, 2 szotagbol mondatokat. Meg is nyugodtam, hogy milyen szepen halad, DE, most ahogy betoltotte a masodik eletevet voltunk egy oltasra (nem kotelezore), es masnapra valtozasokat figyeltem meg a beszedeben. Jot is, rosszat is es most nemrudom, ez minek koszonheto. Veletlen egybeeses, vagy vakcina okozta.
Azt vettem akkor eszre, h osszedob nekem 1 teljesen uj mondatot teljesen uj szavakbol. Rengeteg uj szavat kezdett el mondani. De ami aggaszt az az, h sokszor ezeket a tobb szavas mondatokat nem ertem. Tehat nem mondja tisztan, mint pld a 2 szavasat, hanem erthetetlenul, max ha ertek belole 1 szot.
Ez normalis? Vagy a vakcina mellekhatasa? En azt hittem, h a tobb szavas mondatokat is tisztan fogja mondani...
Koszonom a valaszokat.
A vakcina mellékhatása volna az új szavak alkalmazása? Mondd már ezt ki magadnak hangosan, basszus... Még most is komolyan gondolod?
Ha egy oltástól beszélni kezdenének a gyerekek, akkor receptre írnák fel.
2 éves.Örülj, hogy több szavas mondatokat próbál mondani.Nyilván ez neki is új így az elején hibázhat.A másik, ha teljesen új és érthetetlen akkor az valami babanyelv, nem több szavas mondat.(ami amúgy az ő korában belefér még bőven).
Nálunk a lányom a szavakat szépen mondta.5 éves kora óta viszont járunk logopédushoz, mert a mondatokban már nem mondja szépen.Azért 5 éves kora óta, mert addig kell hivatalosan kitisztulnia a beszédnek.
Hagyd a gyereked kicsit békén és majd ha egy év múlva is úgy érzed gond van vidd el egy logopédushoz, aki megállapítja van e vele baj.
Addig meg ne agyalj ilyen kérdéseken, mint amit most feltettél, mert ez butaság.(minden rosszindulat nélkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!