Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi ideig kérlelitek a...

Mennyi ideig kérlelitek a gyerkőcöt, h egyen?

Figyelt kérdés
Félre ne értsetek, nem órákig tartó térden-állásban könyörgök, h egyen. :) De ha nekiültök enni, mert már épp itt az ideje, és látjátok, h elsőre nem kell, akkor mit csináltok? Megkéritek, h kóstolja meg, stb. És ha nem kéri, bepróbálkoztok még párszor, vagy ráhagyjátok? 26hónapos anyuka
2010. okt. 10. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

22 hónapos a lányom. Nem rossz evő, csak a nassik eddig elvették az étvágyát. Nassi mostanában nincs, sőt, a tízórait és az uzsonnát is "beszüntettük", így eszik rendesen reggeli-ebéd-vacsorát. Néha kap pár szelet gyümölcsöt, vagy túró rudit, ropit, műsoron kívül, de ez elenyésző.

Nem kérlelem, ha nem eszik. Kétszer próbálom. Harmadjára játékos formában: Pld. hogy jön egy repülő (kanálban a kaja), de nem eheti meg!!! Naná, hogy bekapja a "repülőket" :) De ha azt sem akarja, akkor eszik a következő étkezésnél (akkor aztán rendesen). :)

Ne erőltess semmit!

2010. okt. 10. 14:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Bevallom, kisebb korában, erőltettem. Nagyon ki tudtam magam készíteni ezen. :( De ma már igyekszem nem eget rengető problémát csinálni abból, ha nem eszik. Nem erőltetem, de játékosan én is nekirugaszkodom párszor.
2010. okt. 10. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad erőltetni, mert megutálja az evést. Hidd el, eszik ha éhes lesz. A legtöbb gyerek pont nem akkor éhes, mikor ebédidő van.. :) Nekünk 2 nap is volt kaja nélkül, csak tejet ivott (fogzásos időszakban). Nem erőltettem. 3. nap evett szépen.
2010. okt. 10. 14:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, ilyesmi nekünk is volt, de hányszor. :)
2010. okt. 10. 14:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

26 hósan? Nincs könyörgés...

Odaülünk, nekiadom, egy falat, és ha nem kell, nem kell, menjen a dolgára. MAjd eszik legközelebb, ha kajaidő lesz. Sosem könyörögtem az evésért és nem is fogok..

2010. okt. 10. 15:58
 6/9 anonim ***** válasza:
24 hós a fiam. Most várom a tesót és egész nap én sem eszem, mert émelygek nagyon. Ennek köszönhetően ő is velem tart, nem eszik. Viszont megiszik 1,5 l tejet kakaónak. Na ezen jól kiakadt a védőnő, de ötlete neki sem volt, hogy mi a teendő ilyenkor. Remélem majd vissza áll a rend.
2010. okt. 10. 16:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs könyörgés. Megkínálom, ha elfordul, vagy nemet mond, megkérdezem, hogy eszik-e. Ha nemleges a válasz, már mehet is. Majd eszik a következő étkezésnél. A múltkor a barátnőm egész délután kergette a fiát, hogy uzsonnázzon...
2010. okt. 10. 16:46
 8/9 anonim ***** válasza:
18hós a kiscsajom. leülünk enni, és mindig mondogatom neki hogy egyél, vagy legalább kóstold meg. és szépen lassan megeszem ha nem ette meg nem ette meg, következő kajcsiig nem kap enni.
2010. okt. 10. 17:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyszer a második gyereknél biztosan okosabb leszek. Azért annyira nem vagyok buta én sem, h kergessem az étellel. Ilyen hibát nem követek el.
2010. okt. 12. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!