Milyen esetekben nem viszed oviba a gyerkőcöt?
Hozzank meg azt is behozzak, akinek 40 fokos laza van es a fejet sem tudja felemelni, vagy hetfon epp kettot kuldtem haza, mert folyamatosan nedvedzett a szemuk a gyulladastol.
Kedves anyukak, en elhiszem, hogy nagyon nehez, amikor beteg a gyerek, es veszelyben a munkahely, de probaljuk meg nem bevinni a gyereket, ha:
1. Szem illetve ful gyulladasa van.
2. Lazas
3. Ugy kohog, hogy taknya-nyala egyben van (mar elnezest)
4. Egy nap 4-5 hig szeklete van.
Es ezt nem azert irom, mert rossz ovono vagyok, es nem akarok veszodni a bonyolult helyzetekkel. De, ha a beteg gyereket ovodaba viszed tiszteletlen vagy az ovonovel, mas gyerekekkel, de leginkabb a sajatodeval.
Mult telen en pl vegig beteg voltam, mert alladoan betegen hoztak be a kicsiket, es meg ugye sajnalom oket, nem fogom hagyni, hogy a foldon fekudjon sirva, inkabb az olembe veszem, megha o ket nap mulva joban is lesz, en meg 2 honapig kohogok is.
Akinek nem inge, ne vegye magara, de par szulot jol fenekbe rugnek! Plane azokat, akik tudom, hogy otthon ulnek, mert vagy reszmunkaidoben dolgoznak, vagy gyesen vannak a masodikkal, a szegeny kicsi meg bennt szenved! Szegyeljek magukat!
pl még ma bevittem a fiam az oviba,alig van hangja.DE semmi már tünete nincs,nem köhög,nem lázas,az orra se folyik.
Szerintem ez a "tünet" a hiszti és őrjöngés mellékhatása.
amúgy hasmenés,láz,taknya nála egybefolyáskor értelem szerűen nem vinném el.
Kedves Óvónő!
Osztom a nézeteidet, és én is így gondolom.
Kisfiam vasárnap délután köhögött párat, majd hétfőn taknyos lett. Egész nap 6-8 alkalommal fújtuk ki az orrát, és 3x porszívóztam neki. Tegnap már nem köhögött, és az orrát is csak lefekvés előtt szívattam ki neki, de alig jött valami. Ma elvittem oviba. Rosszul tettem?
Ha nincs lazas, es nem levert, akkor termeszetesen egy kis "takonytol" nem riad vissza a megedzett pedagogus, de tenyleg, legszivesebben neha a gyerekkel sirnek, de azok az anyak nem hinnem, hogy vennek a faradtsagot, hogy egyaltalan megkerdezzek, aggodjanak ilyesmi miatt.
Pl hetfon behozza apuka a kisfiu, bal szeme voros, csipas. Kerdem, apuka, mi van a kisfiu szemevel? AAA a bicikli miatt van, de lehet, hogy sirt is. ??????????? Ilyenkor nyelek egyet, alvas utan mar mindket szeme voros es nedvedzik, beirom az uzenofuzetbe vigyek orvoshoz. Kedden reggel beerek, a gyerek mar ott van!? Behozzak inkabb korabban, csak engem elkeruljenek. Delutan elvittek orvaoshoz. Ma szabadnapos vagyok, nem tudom bevittek-e. De szegeny ugy dorzsolte a kis szemeit, hogy mar ha raneztunk, a mienk is viszketett. Es ez meg nem is a legdurvabb, de a legfrissebb pelda.
Akkor viszem, és lehet is vinni. CSak akkor nem lehet vinni, ha lázas vagy hányt, vagy hasmenése van. Ha ezek nem állnak fel, és nem fertőző, akkor megyek (pl nyilván vírusos betegségnél nem viszem)
De ha csak taknyos, köhög, mehet, és megy is.
Nem győzném annyi táppénzzel amúgy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!