Mennyire számít bűnnek, ha egy 5,5 éves kistesómnak meséltem 1956ról?
Fel se vetült volna a téma, de van a szobámban egy 1956os könyv vagy 200 db képpel, és megkérdezte miért vannak az emberek a tankon, meg miért ilyenek a házak.
Nagy vonalakban elmeséltem neki mi volt, meg az emberek a szabadságért harcoltak elnyomás volt. Meg idehaza megszálás volt, ártatlan embereket börtönöztek be. Meséltem neki, hogy a tankokat amit lát azokat kilőtték a forradalmárok. Mivel nagyapánk fent volt így őt is elmondtam. Meg, úgy nagyjából követelték az orosz hadsereg kivonását, meg ők meg is tették majd visszatértek és leverték a forradalmat. Stb stb Szó szerint több mint 1 óráig csak figyelt, és kérdezett róla meg nézte a könyvet érdekelte.
Mivel értelmes, így a szüleimnek is elmondta miket mondtam neki, a szüleim meg most mérgesek rám, hogy elmeséltem ezt neki. Meg miért kellett nekem ilyeneket mondani neki.
15-ös, hülyeségeket írsz.
Az én fiam is tudott ennyi idősen egy órán át figyelni.
A lányom viszont nem.
Nemcsak a nevelésen múlik (bár azon is!), hanem a gyerek személyiségén is.
És miért ne értené meg? Az én fiam ennyi idősen az ókori egyiptomi kultúra iránt érdeklődött. Érdekelték az egyiptomiak istenei, a teremtésmítoszuk, a fáraónak az istenekkel való kapcsolata, sőt még a mumifikálás folyamata is érdekelte. Azon rég túl voltunk, hogy mi a halál és mi történik a halottal a mi kultúránkban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!