5 éves gyereknek nem sok heti egy pohár kóla?
5. Miért, bármelyik korosztálynak mennyi kólára van szüksége?
Szerintem sok. Mert ez egyfajta rendszerességet jelent. Nem a mennyiség sok, hanem hogy ez szokás. Ettől függetlenül nyilván nem fog belehalni, meg nem lesz cukorbeteg.
Mert mindenki csak és kizárólag olyasmit ad a gyereknek, amire "szüksége" van? Sose kapott még péksütit, csokit vagy bármilyen édességet/sütit, ketchupot a sült krumplihoz, kakaót, stb? Technikailag ezekre sincs szüksége egy 5 éves gyereknek (de még egy 50 évesnek sem).
Én sem támogatom amúgy, magamtól nem adnék, de ha vasárnaponként a nagyszülőknél megiszik egy pohárral, attól még baja nem lesz.
Ha nagyszülőknél heti egyszer megiszik egy pohárral attól semmi baja nem lesz. Ha ilyesmi a helyzet ebből nem érdemes konfliktust csinálni, maximum finoman jelezni, hogy lehetne néha kóla helyett 100%-os narancslé.
Ha valaki szülőként direkt adja a heti 1 pohár kólát... Hát az ő dolga, de nyilván jobb lenne, ha nem tenné.
Nem jó a csontoknak sem.
Igazából nem jó nőnek (KÜLÖNÖSEN terhesen!), nem jó gyereknek, nem jó idősnek, vagy akinek bármi baja van a magas vérnyomásával vagy a csontjaival.
Ki fogyaszthatja nyugodtan?
Egészséges, viszonylag fiatal férfi.
Nem normalis dolog 5 evesnek kolat adni.
" Baja " nem lesz, mert nem mereg, de egyreszt koffeines, cukros, elvonja a kalciumot, fuggove tesz, lehetne sorolni.
Miert tennek rosszat a sajat gyerekemnek ?
Amúgy mekkora pohár és meddig töltve? Mert heti 1-1,5 dl nem sok, ha amúgy sóvárog utána. Inkább heti 1 dl kóla most, mint később sutyiban, szorongva heti 3L.
Ettől függetlenül én semmilyen korosztályban nem támogatom a kólat meg a mindenféle színű bolti italokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!