Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves gyereknek nem sok heti...

5 éves gyereknek nem sok heti egy pohár kóla?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 22. 16:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

5. Miért, bármelyik korosztálynak mennyi kólára van szüksége?

Szerintem sok. Mert ez egyfajta rendszerességet jelent. Nem a mennyiség sok, hanem hogy ez szokás. Ettől függetlenül nyilván nem fog belehalni, meg nem lesz cukorbeteg.

2023. ápr. 22. 18:31
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Mert mindenki csak és kizárólag olyasmit ad a gyereknek, amire "szüksége" van? Sose kapott még péksütit, csokit vagy bármilyen édességet/sütit, ketchupot a sült krumplihoz, kakaót, stb? Technikailag ezekre sincs szüksége egy 5 éves gyereknek (de még egy 50 évesnek sem).

Én sem támogatom amúgy, magamtól nem adnék, de ha vasárnaponként a nagyszülőknél megiszik egy pohárral, attól még baja nem lesz.

2023. ápr. 22. 19:01
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nincs tiltva a süti, csoki, kakaó, ezt minek megfejelni még kólával is? Nem is a cukor hanem a koffeintartalma miatt nem adnám, így is nagyon pörög az én gyerekem, biztosan szenvedés lenne neki aznap este az elalvás. De nem csinálnám azt mint a szüleim, hogy 10 évesen ünnepekkor itták az orrom előtt a kólát, én meg nem kaptam, és folyton erről ment a veszekedés. Annyi idős gyerek alkalomadtán kaphat nyugodtan, főleg ha a szülei is isszák. Amúgy meg egy idő után titokban úgyis azt vesz magának, amit akar, de mivel mi nem iszunk kólát, nem adnék 5 éves gyereknek magamtól.
2023. ápr. 22. 19:26
 14/21 anonim ***** válasza:
63%
Amikor lepontoznak és nem tudod, hogy a kóla és cukor és minden örömforrásellenes szuperasszonyok, vagy a mi is felnőttünk 6 kg cukorral naponta oszt mégis élünk minden mindegy anyukák voltak. 🤭
2023. ápr. 22. 19:36
 15/21 anonim ***** válasza:
77%
A kóla nem egy kategória a cukros édességekkel a koffein miatt. Adnál kávét egy 5 éves gyereknek? Vagy energiaitalt? Ezekkel bőven ráér 10 éves korában ismerkedni.
2023. ápr. 22. 20:44
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyszülőknél heti egyszer megiszik egy pohárral attól semmi baja nem lesz. Ha ilyesmi a helyzet ebből nem érdemes konfliktust csinálni, maximum finoman jelezni, hogy lehetne néha kóla helyett 100%-os narancslé.

Ha valaki szülőként direkt adja a heti 1 pohár kólát... Hát az ő dolga, de nyilván jobb lenne, ha nem tenné.

2023. ápr. 22. 21:14
 17/21 anonim ***** válasza:
62%

Nem jó a csontoknak sem.

Igazából nem jó nőnek (KÜLÖNÖSEN terhesen!), nem jó gyereknek, nem jó idősnek, vagy akinek bármi baja van a magas vérnyomásával vagy a csontjaival.

Ki fogyaszthatja nyugodtan?

Egészséges, viszonylag fiatal férfi.

2023. ápr. 22. 23:59
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
De.
2023. ápr. 23. 01:12
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem normalis dolog 5 evesnek kolat adni.

" Baja " nem lesz, mert nem mereg, de egyreszt koffeines, cukros, elvonja a kalciumot, fuggove tesz, lehetne sorolni.

Miert tennek rosszat a sajat gyerekemnek ?

2023. ápr. 23. 01:37
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy mekkora pohár és meddig töltve? Mert heti 1-1,5 dl nem sok, ha amúgy sóvárog utána. Inkább heti 1 dl kóla most, mint később sutyiban, szorongva heti 3L.

Ettől függetlenül én semmilyen korosztályban nem támogatom a kólat meg a mindenféle színű bolti italokat.

2023. ápr. 23. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!