Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá a gyerkőcöt,...

Hogy vegyem rá a gyerkőcöt, hogy több folyadékot igyon?

Figyelt kérdés
20 hónapos lányomnak a vizelet vizsgálat során kiderült, hogy kicsit ki van száradva. A doktor néni kérdezte mennyit iszik, én azt hittem, hogy eleget, hiszen napközben sokszor kér és kap inni. Ma viszont lemértem, nagyon nagy jó indulattal is csak 6 dl, az orvos szerint testsúlykilogrammonként 1 dl-t kéne, vagyis neki 9 dl. Hogy vegyem rá az ivásra?
2010. okt. 8. 20:52
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit iszik? Szörpós víz, tea, gyümölcslé, reggel este kakaó! Ezekből biztos inna!
2010. okt. 8. 20:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Főleg vizet, pár hete már a teát, és a tejet, tejes kávét (macikávéból) is megissza. De ezeket is beleszámoltam.
2010. okt. 8. 20:59
 3/10 anonim ***** válasza:
24%
Csinálj neki tejes-gyümölcsös turmixot,persze megcukrozva. Tehetsz bele egy tojást is,nagyon tápláló,és a gyerekek szeretik.
2010. okt. 8. 21:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha teát nem is (coffein miatt) és a szörpöt se ajánlom, de kakaó reggel, napközben víz és gyümölcslé (kubu) az nyerő minden gyereknél.

Esetleg bizonyos szertartásokat bevezthetsz, mert ennyi idősen vevő rá.

Pl amikor iszol egy kávét akkor kap Ő is ugyan olyan csészébe Maci kávét és kávéztok együtt. :)

2010. okt. 8. 21:03
 5/10 A kérdező kommentje:

Teát koffein mentes gyerek teát iszunk.

A szertartás is megvan, tízóraira én egy bögre tejeskávét iszok (mivel várandós vagyok így szigorúan macikávéból) keksszel. A háztartási kekszet összetöröm négybe, azt ő beledobálja a bögre kávéba, majd kikanalazza magának vagy én a szájába kanalazom, és ha olyan hangulatban van még egy 0,5-1 dl is iszik belőle.

A gyümiturmixok nem jó ötlet, hiszen gyümiből is csak az alma (max egy fél, ha jó napja van), néha napján banán, szőlő, amit nagyon szeret az a szilva (de az így is rendesen meghajtja, hátmégha tejjel kombinálom) és nyáron a görög dinnye.

Próbálkoztam már különböző ízesítésű kubuval, de az sem nyerte el a tetszését.

Az a baj, hogy elég nehéz eltalálni az ízlését.

2010. okt. 8. 21:13
 6/10 anonim ***** válasza:
A gyümölcsteában nincs koffein. Ne édes folyadékokat adj neki , ha eddig szivesen megitta a vizet ezután is meg fogja inni . Ha nem iszik magától ( nem jut eszébe ) akkor itatni kell , neked kell észben tartani , hogy ivott ekkor , eltelt fél óra akkor megint szólni neki , hogy gyere igyál nem kell sokat csak mindig egy picit . Próbálkozhatsz még kulaccsal , ami ujdonság azt szeretik a gyerekek , vagy a szívószál is jó ötlet . Sok gyümölcs is tartalmaz bőven folyadékot ( alma , körte ... ) , meg hát a gyümölcsleves , minden gyerek kedvence .
2010. okt. 8. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:
Málnaszörp, gyümölcslé szívószállal!
2010. okt. 8. 21:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Van olyan szivoszál ami különbözö izüre "varázsolja"a tejet.Minimax szivoszál a neve.4db-os és kb 200ft.Probáld ki.
2010. okt. 8. 21:48
 9/10 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam imád koccintani. Ha nem szomjas akkor is lecsúszik 1-2 korty.

Én is elgondolkoztam, hogy mi eleget iszunk-e? Ezek a paraméterek alapján nem hiszem. Ő 21 hónapos és 13 kg. 1,3 l bizti nem iszik meg.

Egyébként mi is vizet iszunk, de akkor most térjünk át a cukros lötyikre? Ki tudja mikor teszünk jót?

2010. okt. 8. 21:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyon jó a kérdésed! nekem 14 hós. a lányom és ugyanezzel küzdünk napi fojadék bevitele tápszerrel együtt nincs meg 300 mili. nagyon tanácstalan vagyok mert már mindent kiprobáltam. 4-5 honapos lehetett mikor korházba voltunk vele ez miatt és minden eredmény rendbe volt. azota sem iszik többet. A háziorvos azt mondta valoszinü enyi a fojadék bevitele, ezzel a téma részéröl le is zárodott. de féltem a kiszáradástol nagyon. vizet, teát, gyümőlcslét nem iszik szinte 20-30 milit napi(legtöbször enyit sem). figyelem a nyelvét állitolag ha kezd fehér lenni akkor az a kiszáradást jelzi. Én még fecskendövel szoktam adni a vizet neki mert ugy néha elfogadja.Nem értem miért nem iszik. Ismeröseim azt mondják hogy ök még nem találkoztak olyan gyerekkel aki nem iszik! Sajnos mi a ritka esetek közé tartozunk!
2010. okt. 8. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!