Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kullancs ellen hogy védekeztek ?

Kullancs ellen hogy védekeztek ?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ki mit használ a kisgyerekének kullancs ellen?

2023. ápr. 16. 18:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Vape kullancsriasztó sprayvel ha olyan helyre megyünk, illetve Encepur védőoltást is kaptak a gyerekek
2023. ápr. 16. 18:44
 2/11 anonim ***** válasza:
47%
Àtnèzem a bőrét. Van kullancskanalunk és csipeszünk. De szerencsére még nem volt benne.
2023. ápr. 16. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:
40%
Mikor bejövünk az udvarról, leveszem a kinti ruháját. Ennyi elég, ennyi idő alatt nem megy bele a kullancs. Egyszer volt benne egymás után kettő is, az úgy sikerült, hogy a macska az ágyában aludt, és róla másztak át (a csepp miatt). Azóta nem alszik az ágyában és azóta nem is volt benne kullancs.
2023. ápr. 16. 20:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség,utolsó. Nekünk pár perc alatt belement a nyakába a homokozóban. Az utolsó hely,ahol kullancsra gyanakodtam,az a növénymentes,kaviccsal körülvett homokozó volt. 7 év alatt ez volt az egyetlen kullancsa,prdog dokat járunk erdőben :D
2023. ápr. 16. 20:38
 5/11 anonim ***** válasza:
*pedig sokat
2023. ápr. 16. 20:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha erdőbe vagy olyan helyre megyünk akkor szukuval befújom este pedig átnézem. Egyébként meg a jó idő beálltával pár naponta fürdés után körbe nézem. Bennem egyszer volt csak kullancs és akkor pont nem jártam olyan helyen ahol kullancsra számít az ember
2023. ápr. 16. 20:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Tavaly vettem egy ilyet, mert még kicsi volt a kullancsriasztó spray-hez, de már járkált.

[link]

Van rajta kis karika, én a szandijának a pántjára húztam fel, így sose hagytuk el, a lányomat meg nem zavarta. Sajnos nem lehet benne elemet cserélni, úgyhogy egyszer használatos dolognak minősül, ez nem tetszik benne. Viszont a lányomban nem volt kullancs, pedig jártunk sok helyen, Őrségben is nyaraltunk, túráztunk. Persze sose derül ki, hogy emiatt-e.

2023. ápr. 16. 21:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Kaptak oltást

Figyelünk dürdéskor.

Saját udvarunkban van így minden nap nem vagyok hajlandó fújni őket.

Szerencsére évi 1 élősködővel fejenként megússzuk..

2023. ápr. 16. 21:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Saját kertben van nálunk is. Egy-két órát vagyunk kinn egyben, utána átnézem, nincs-e benne vagy rajta. A ruhákat is átnézem, és magamat is. Eddig 1x volt benne, aztán még 1x a ruhában.

Kiránduláson rövid ujjú ruhát veszek, és a lábam, kezem meg a nadrág dereka környékén megnézem rendszeresen, pár óránként. Tíz még mászó kullancsra jut egy, amelyik befúrja magát.

Időjárástól is függ, nedves időben jobban jönnek.

2023. ápr. 16. 22:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem szoktuk fújni magunkat, pedig mindig járunk fás, bokros helyen. Volt valami sraynk, de rá volt írva hogy 3 év alatt nem használható, szóval hagytuk.

Nálunk hosszúnadrág betűrve a zokni szárába, zárt cipő, otthon teljes ruhatár levesz, azonnal be a mosógépbe. Eddig ez használt a legtöbbet. A gyerekben még nem volt kullancs, nyáron minden nap fürdés közben átnézem. Bennünk 2-4 egy szezon alatt biztos van. Kivesszük cérnával, ennyi.

2023. ápr. 16. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!