Kullancs ellen hogy védekeztek ?
Sziasztok.
Ki mit használ a kisgyerekének kullancs ellen?
Tavaly vettem egy ilyet, mert még kicsi volt a kullancsriasztó spray-hez, de már járkált.
Van rajta kis karika, én a szandijának a pántjára húztam fel, így sose hagytuk el, a lányomat meg nem zavarta. Sajnos nem lehet benne elemet cserélni, úgyhogy egyszer használatos dolognak minősül, ez nem tetszik benne. Viszont a lányomban nem volt kullancs, pedig jártunk sok helyen, Őrségben is nyaraltunk, túráztunk. Persze sose derül ki, hogy emiatt-e.
Kaptak oltást
Figyelünk dürdéskor.
Saját udvarunkban van így minden nap nem vagyok hajlandó fújni őket.
Szerencsére évi 1 élősködővel fejenként megússzuk..
Saját kertben van nálunk is. Egy-két órát vagyunk kinn egyben, utána átnézem, nincs-e benne vagy rajta. A ruhákat is átnézem, és magamat is. Eddig 1x volt benne, aztán még 1x a ruhában.
Kiránduláson rövid ujjú ruhát veszek, és a lábam, kezem meg a nadrág dereka környékén megnézem rendszeresen, pár óránként. Tíz még mászó kullancsra jut egy, amelyik befúrja magát.
Időjárástól is függ, nedves időben jobban jönnek.
Nem szoktuk fújni magunkat, pedig mindig járunk fás, bokros helyen. Volt valami sraynk, de rá volt írva hogy 3 év alatt nem használható, szóval hagytuk.
Nálunk hosszúnadrág betűrve a zokni szárába, zárt cipő, otthon teljes ruhatár levesz, azonnal be a mosógépbe. Eddig ez használt a legtöbbet. A gyerekben még nem volt kullancs, nyáron minden nap fürdés közben átnézem. Bennünk 2-4 egy szezon alatt biztos van. Kivesszük cérnával, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!