Mit játszol 2 èves gyerekeddel?
Ceruza, gyurma, festés, formabedobó, kirakós, ami alatt ott a minta, vagy a körvonala. Duplo, fakocka, mágneses horgász játék, imád a kiskonyhában főzni, szerelni, fúrni faragni, utánozza a körülötte élőket. Egyre többet vagyunk kint, motor, futóbicó, hinta, csúszda.
Kisfiam már 2 éves volt novemberben, már ollóval is próbalkozik, egész ügyes benne. Nyomdázni szoktunk, próbálkozunk a színekkel. Van egy jó kis társas, ha nyugis alkat és türelmes már elérdekelheti: Csigafutam a neve, nagyon egyszerű alap társas. Fiamat még nem köti le, de lányom már ennyi idősen játszott vele. Vannak 2 éveseknek már logikai játékok: párosító, ki mit eszik, ki hol lakik, melyik a kicsinye
Napestig lehetne sorolni, de nem írtad miket szoktatok játszani.
Sokszor az a legjobb nekik, ha csak ott ülsz mellette, és hagyod hogy játsszon, ezzel rengeteget fejlődik. Nem kell mindig foglalkoztatni.
Bújócska, gyurma, főzésben az ételek előkészítése, pl. a gyerekeim nagyon szerettek ,,krumplit fürdetni" (így hívtam nekik azt, amikor megpucoltam a krumplit, ők meg megmosták, a lábasban lévő krumplival pacsáltak.
Zenélés, pl. gyerekszintetizátort nálunk nagyon szeretik, meg a gitárt pengetni, nyelvesdobot ütögetni kézzel vagy ütővel, furulyát, szájharmonikát fujkodni.
A második életév az, amikor fejlesztő játékokra még alig van szükség, többnyire még az úgynevezett funkció játékok érdeklik a gyermekeket, és ez bőven fejleszti őket. Szakmai tapasztalatból mondom:
Apránként bevethetők két éves számára az óvodásoknak valóak is.
Idézek a főiskolai szakmai linkről:
"Minden gyakorló játék legfőbb jellemzője a funkcióöröm.
A gyakorló játékok során a gyermek teljes személyisége gazdagodik, fejlődik. Megismeri önmagát, gyakorolja a nagymozgásokat, megtanulja összehangolni a mozdulatait, ismerkedik tárgyi környezetével, az őt körülvevő tárgyi világ fizikai jellemzőivel, egyre önállóbb és egyre bátrabban kezd új és új tevékenységekbe.
A gyakorló játék során leggyakrabban használt játéktárgyak a tologatható és húzogatható játékok, lábbal hajtható kismotorok, autók, hintaló, labdák, háztartási eszközök, homokozó játékok.
A gyakorló játék a harmadik életévben magasabb színvonalú játékká fejlődik, új funkciókkal bővül. Elemei a későbbiek során bonyolultabb, összetettebb játékokban is megőrződik."
Semmilyen fejleszonek kikialtott izenk nincsen. Amugy sem ertem ezeket minek.
Viszont van ter ido a jatekra. Mindenfele maszhato dolog csuszda homokozo stb. Kismotor labda medence stb.
Bent festek cerka zsirketa gyurma gyongy epito fakocka lego kirako auto baba hazikok vonat es persze az elmaradhatatlan konyhai cuccok...
Valag mesekony es nem mesekonyv de megis mese, klasszikus, rock, gyerek zenek halomba
De igazabol meg engem utanoz ha tornazom o is, ha fozok jon velem, ha teregetek mosok felmosok mindenbol ki akarja venni a reszet
Ez szerintem jobb mint a csnego bongo villogos fejleszo "jatek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!