A mai gender "furcsaságokat" hogyan magyarázod kisebb gyerekednek?
Figyelt kérdés
Kérlek ne keverjük bele a politikát. A kislányom megijedt egy Conchitára nagyon hasonlító személytől, azóta ezekről a dolgokról kérdez.2023. márc. 21. 11:30
11/15 anonim válasza:
Igaz, az enyémek már 8 és 10 évesek, nagyjából 2 éve került elő először a téma amikor a nagyobbik hazajött azzal, hogy "anya, mi az hogy b.zi?"... mert hogy a suliban hallotta. Elmondtam, hogy mit jelent, ők is emberek, semmi extra, mindenki úgy éli az életét ahogy saját maga szeretné. Azóta szóba került már az is, hogy mondjuk fiú lányosan öltözik stb... Arra is azt reagáltam, hogy ő így érzi jól magát, attól még jó ember lehet és hogy ez is teljesen normális. Kár ezt túl drámázni, hogy jajj megijedt a gyerek... vannak nagyon csúnya arcú emberek akiktől ugyan úgy megijedhet egy gyerek, vagy akár egy kerekesszékestől (nálunk ilyen is volt), az ő esetükben is ugyan ezt mondanád, hogy ők így születtek (ez történt velük), ugyan olyan normális emberek mint mi és nem a külsőségek alapján ítélünk.
12/15 anonim válasza:
Szerencsére nem tartja normálisnak az ilyeneket,pedig én sosem hoztam elő a témát,nem is fogom,amíg nem kérdez.
13/15 anonim válasza:
ÚGy, ahogy azt is elmagyarázod neki, hogy a nagymamának meg miért van bajsza... holott nő...
14/15 anonim válasza:
Poros kisvárosunkban szakállas nőknél lényegesen bizarrabb formájú emberi lények mászkálnak, úgyhogy nehezen tudom elképzelni, hogy a gyerekeimben ijedséget tudna kelteni ilyesmi. Ha Tibi bácsitól és Ildi nénitől nincsenek rémálmaik, akkor Conchitától se lesznek.
15/15 anonim válasza:
Szerintem a saját elveidet mutasd be neki. Ne törődj azzal, hogy mit vár el a társadalom, vagy ki mit mondd, mit kell tudnia a gyereknek. Úgyis a te szellemiségedben fogod nevelni. Ha te nem fogadod el, mondd neki, hogy ez nem helyes, de ennek ellenére vannak ilyenek. Ha elfogadod, akkor meg add neki elő úgy. Ha a saját elveiddel ellentétesen cselekszel, csak hogy mások elvárásainak megfelelj, de később úgyis észreveszi a gyerek, hogy neked nem az a véleményed, akkor nem fogja érteni mi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!