Mennyi a korkülönbség a gyerekeitek között/hány évesek? Valakinek született mostanában 2. vagy 3 babája?
Azt mondják kis korkülönbséggel elég húzós sokszor, bár nem tudom, szerintem tanulás szempontjából meg azért jó, mert ha mindkettő szeret tanulni, együtt is tanulhatnak ha nagyobbak lesznek, de ez csak az én meglátásom.
Persze még pici korukban nehéz többféle szakadni 😅
Akkor valaki le tudná írni (igaz a kérdésben elfelejtettem kiírni) a kicsi illetve nagy korkülönbség előnyeit és hátrányait?
Utolsó, igazad van, valóban az anyja hülye, mert csicskáztatja szegény lányt, viszont a kis korkülönbségnek csak egy pár évig vannak hátrányai, én azt gondolom. :)
Én vagyok, akinek 16 hónap van köztük.
Csak pár dolgot írok:
Előnyei: szinte egyforma az érdeklődési körük, a napirendjük - miután a kicsi átáll 1 alvásra. Nem kell sokáig tárolni a baba dolgokat. Az eleje nekem nagyon könnyű volt, ki se jöttem a babázásból, úgyhogy csak folytattam mindent. Sajnos nem tudok sokmindent megfogalmazni jól, de én nagy előnynek érzem ezt a kis korkülönbséget.
Hátránya: terhesen még emelgetni kell a másik kicsit. Sokszor féltékenyek a játékra, dolgokra pont azért, mert mind a 2 ugyanazzal játszana. Logisztikai nehézségek néha adódnak. Az elején pl orvoshoz, védőnőhöz, vasárolni nem vittem, csak egyet, mert nehéz kivitelezni, hogy mind a 2t fogni kell. Jah, és sokan sajnáltak, pedig nem volt miért, csak valahogy ilyenek az emberek.
Az olyan napokat, pillanatokat pl szépnek éltem meg, amikor szoptatás közben etetem a másikat, vagy egyiket etetem, másikkal fel kézzel játszani kell. Egyszerre kellett pelenkázni, fürdetni, stb. Ez szerintem egyedi, ki hogy éli meg a mindennapi megoldandó dolgokat.
Nekem anyósomnál 18 hónap volt az első kettő között és 14 a két kisebb között. Mindig elmondja,hogy fogalma sincs az első 6 évről, kicsit olyan volt,mint egy futószalag,lelkileg is mentálisan is megsínylette, nem volt elég idő egyikre sem, persze tök jól együttjátszottak, de voltak ám tetsvérféltékenységek pl a legkisebbel egyik nagyobbnak sem jó a viszonya. Mindig elmondja mennyire jó hogy legalább nagymamaként egyszerűen tudja élvezni a kisbabás kisgyereket időszakot 1 gyerekkel, ŵs több hátrányát látja,hogy annak idején ilyen gyorsan jöttek a gyerekek.
Nekem pl 2év 3 hónap van az öcsém és köztem, volt egy-két jó időszak de amúgy allandóan nyúztuk egymást, kb felnőttként már jobb a viszonyunk, de féltesómmal sokkal elmélyültebb lett a kapcsolatom aki több évvel fiatalabb nálam. A nagynak is van hátránya de ez kamaszkorban jön ki ami amúgy is problémás korszak, viszont imádják egymást annak ellenére,hogy vannak időszakok mikor "ölik" egymást. Meg mindenkinek más való :-)
Igen, szerintem embere válogatja, hogy kinek mennyire nehéz/könnyű.
Szerintem us a baba, nagyobb gyerek személyiségétől függ.
Mostohanővéremnek van egy másik testvére az anyjáról, (az apjuk más de ez most nem lényeges) és nekik 2 kicsi gyerek van, a kislány azt hiszem pont 2 éves lett mire a kisfiú született, (a kislány 2018-as, a fiú 2020)
és mostohatesóm ritkán elmegy hozzájuk, azt mondja a kislány nagyon pörgős, állandóan mozog, ugráncozik, a kisfiú meg egész nap mosolyog, elvan magában, de azt mondta, összességében nem annyira nehéz velük ettől.
Szerintem a kis korkülönbségnek inkább később lesznek több előnyei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!