Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit eszik és mekkora a 4...

Mennyit eszik és mekkora a 4 éves fiatok?

Figyelt kérdés

Fiam jövő hónap elején lesz 4 éves.

Szeptember óta, amióta ovis, rengeteget eszik. Leírom a mai napját:

Reggeli itthon egy pohár kakaó, 2 szelet (én vágtam, nem vékony) parizeres kenyér

Oviba reggelizett, ott is szendvics volt, nem tudom mennyit evett

Oviban ebéd, leves, tejfölös pörkölt, nokedli.

Hazafele meg is ette az uzsonnát, fél kifli valamilyen vajkrém

Utána itthon egyből ebéd, rakott zöldbab. Egy felnőtt férfi adagja kb.

3fele már éhes volt, evett egy almát

4kor kért egy vajas kenyeret, mind megette

5kor egy kis zacskós ropi

Itt van 6óra és éhen akar halni

Vacsorára általában megeszik 4virslit simán, 2 zsemlével.

Kb 2x annyit eszik, mint én 30éves felnött nő létemre.

114cm és 17kg. (Kb, en mértem)

2023. márc. 10. 18:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
56%
Nekem 3 éves múlt a kisfiam. Ő eleg pici termetű,98cm es 13kg körül van. Itthon reggelire vagy virslit eszik kenyerrel vagy melegszenyo,bundaskenyer,ritkábban gofri,palacsinta. 10 oraira vagy turorudi vagy joghurt. Ebedre igazabol barmi johet. En vega vagyok de a fiuk miatt mindig van husis kaja is. Azt is eszi de a vega kajat is. Nalunk gyakran van süti mert a sütés a hobbim. Ebed utan abbol szokott kapni. Uzsonnazni nem nagyon szokott mert egesz du vagy kint vagyunk biciklizni stb vagy csak siman pörög es nem eszik. Vacsira altalaban ebed maradék vagy ugyan azok amiket reggelire szokott. Sajnos a gyümölcsökkel bajban vagyok mert a bananon,epren,malnan,barackon kivul nem nagyon szereti egyiket se... Cserebe a csokit se szereti 😄 inkabb rudi,tejszelet,napolyi amiket szokott nasizni.
2023. márc. 10. 20:19
 12/15 anonim ***** válasza:
60%

Áprilisban lesz 4.

Reggel meleg szenvics, oviba gyümölcs, ebéd ami van. Ahogy haza jön eszik, vagy amit főztem, vagy szenvicset.

Nem szereti a zöldségeket nyersen, főzeléknek mehet.

Gyümölcsöt is ha olyanja van, magvakat szereti.

105 cm 21 kg.

2023. márc. 10. 21:47
 13/15 anonim ***** válasza:

11, nem kis termetű. Ez az átlag. A kérdező 4 évese egy átlagos 5 éves méretével rendelkezik.

Átlagos 4 éves fiú 104 centi körüli.

2023. márc. 11. 08:07
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem írok napi kaját, mert itt szétszednek kb mindenért... De a fiam, most lesz 4 éves jövő hónapban, az utóbbi 1-2 hónapban kezdett el rengeteget enni. Eddig alig alig, válogatott, nem kért, inkább a játék, inkább kint lenne, stb. Most meg mind az 5 étkezésből nagy étkezést csinál kb. Az uzsonnát hazahordjuk oviból, mert ebéd után hozom el. Hazaérve azonnal leül megenni, pedig elvileg bent is eszik, és néhanapján repetát is kér.

105cm, 17kg. Én valami növekedési ugrásra gondolok, de nem tudom van-e még ebben a korban is. Mindenesetre az eddigi étkezéséhez képest örülök a nagy változásnak.

2023. márc. 11. 10:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Írod, hogy oviban is reggelizett meg ebédelt, de nem tudod mennyit. Ha már megkérdezed evett-e azt is megkérdezheted mennyit! Mert még azt is el tudom képzelni, hogy ott nem eszik és azért éhes ennyire de persze azt is el tudom képzelni ott is betolja. Én is csak nézek néha a 2,5-4éveseken, mikor többet esznek mint egy felnőtt. Azon kívül fogalmam nincs mi a gondjuk az óvodai ételekkel pár válaszolónak!? Pont hogy változatos és egészséges. Kérdező onnan is vehetsz ötleteket, ha épp nem tudod mit főzzél.
2023. márc. 11. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!