Mennyit eszik és mekkora a 4 éves fiatok?
Fiam jövő hónap elején lesz 4 éves.
Szeptember óta, amióta ovis, rengeteget eszik. Leírom a mai napját:
Reggeli itthon egy pohár kakaó, 2 szelet (én vágtam, nem vékony) parizeres kenyér
Oviba reggelizett, ott is szendvics volt, nem tudom mennyit evett
Oviban ebéd, leves, tejfölös pörkölt, nokedli.
Hazafele meg is ette az uzsonnát, fél kifli valamilyen vajkrém
Utána itthon egyből ebéd, rakott zöldbab. Egy felnőtt férfi adagja kb.
3fele már éhes volt, evett egy almát
4kor kért egy vajas kenyeret, mind megette
5kor egy kis zacskós ropi
Itt van 6óra és éhen akar halni
Vacsorára általában megeszik 4virslit simán, 2 zsemlével.
Kb 2x annyit eszik, mint én 30éves felnött nő létemre.
114cm és 17kg. (Kb, en mértem)
Pedig az elsőnek igaza van, én is ezt akartam írni. Nem csoda, hogy ennyit eszik, ha ilyen tápanyagszegény, gyorsan felszívódó kaját kap, ez szimpla biológia.
De téged nem zavar amúgy, hogy így eszik a gyereked?
Adják neki normális ételt.
Reggelire tojást, zabkását, esetleg tk. kenyeret zöldségekkel, ezektől nem lesz éhes fél óra múlva éhes, meg jut is be valami a szervezetébe.
Az ovis kaja is borzalom mindenhol, de ezt nyilván nem tudod befolyásolni.
Délután gyümölcs, natúr joghurt, sajt, túró, magvak, ilyesmi menjen uzsira, vacsorára meg könnyű főtt kaja hússal, zöldséggel vagy olyasmi, mint a reggeli, de ne ilyen vackok, hanem valami tápláló és laktató.
De őszintén megmondom, az volt az első gondolatom, hogy ez valami kamukérdés, mert nem hiszem el, hogy valaki képes leírni, hogy így eteti a gyerekét és nem érti a probléma okát. Ha az oviban nem tud normálisan enni, legalább otthon figyelj már rá....
Pedig pontosan ugyanezt írtam volna én is. Talán nem ezekkel a szavakkal. Hol a sok finom gyümölcs?? És a zöldség? A fehérje forrás,a rost?? És sorolható... Kenyér, zsemle ,kenyér,ropi,kifli.. Mind mind rossz szenhidrst!Ráadásul egész nap. Persze, hogy folyton enne. Semmi minőségit eddig nem evett. Oké, ott egy alma....
Nem megbántani akarlak. Nálunk teljes más az étrend!
Nagyon sok gyümölcsöt,zöldséget, fehérjét, rostokat,magvakat eszünk. Rosszul is lennék én pl ennyi kenyérfélétöl 1 nap.
Ez csak a mai kajája. Köszi a kioktatást...
Az ovit nem tudom befojásolni.
Teljes kiőrlésű kebyeret eszünk, ezt valóban nem írtam.
Máskor több gyümölcsöt eszik.
Ez nem kioktatás, ezek a tények.
Ha ilyen ételeket eszik, nem csoda, hogy éhes, most milyen választ adjunk, ha ez az oka?
De,ez kioktatás.
Fuss neki a kérdésbek még1x...
Mert arra 1db válasz nem jőtt
Azt gondolom ,hogy ez tényleg nem kioktatás.
Na de ,hogy a kérdésre is érkezzen válasz.
6os voltam amúgy.
Kisfiam 5 éves, 20 kg és kb,118 cm.
Egy napi menü ( mikor nincs ovi,mert azt ugye nem igen lehet befolyásolni.
Reggeli: Nagy átlagban.
Kakaó ( ez ritka, inkább vizet kér reggel rögtön felkelés után)
Aztán, imádja a rozs kenyeret, vagy abból kér szendvicset, vaj, szalámi, zöldség, paradicsom,paprika,spenót levél,hagyma ,uborka főtt tojás. Ezeket mind szereti. Kéri.
Ha nem szendvics ,akkor alma,szőlő,ivojoghurt,zabkeksz,vagy valamilyen keksz a gyümölcs mellé. Müzli esetleg.
Tízórai, szintén gyümölcs, pl 1 banán vagy eper. Magvak.. ( itt szörnyen gonosz vagyok ,de befigyelhet egy tejszelet is.)
Ebéd: Nagyon figyelek arra ,hogy mindig kerüljön "zöld" az asztalra. Tehát tartalmazzon vagy az egyik fogás zöldséget, vagy a másik.
Húsleves, zöldségleves,karfiol leves stb..
Második( nem minden nap van leves)
Párolt zöldség, imádjuk a halat.
Rizs ,Bulgur,kuszkusz, csirke, paradicsomos ételek, mindent magam készítek, pl Bolognai ( nem zacskós) szeretjük a tészta féleségeket. De olyankor ha üesebb kalória esetleg a második, akkor figyelek arra ,hogy a leves előtte tartalmazzon mindent amit csak lehet egészségünk megőrzése céljából 😀
Szeretjük a főzeléket, krumpli, ház fasírt, borsófozelek. Tök,stb..
Nagyon változatosan főzök azt hiszem. Minden igyekszek megismertetni velük.
De félre értés ne essék, szeretjük a sült krumplit kechuppal , melyik gyerek nem ?
A rántott husit,halrudacskát stb.
De azért igyekszem odafigyelni..
Uzsi ,magok, rágcsálni valók, és ismét gyümölcs.. basszus ,tényleg sok gyümölcsöt eszünk..
Szoktam sütni gyakran banános muffint ,banános palacsinta ( babacsinta ) ezeket esszük uzsira.Nyers,felcsikozott zöldségek, répa, karalábé.. szeretjük. Sokszor ez a nassink. Is..
Vacsi.
Tojás, virsli , kenyér, zöldségek, vagy ami ebédre volt..
Szendvics..
Nagyjából ennyi. Ja kifelejtettem, szeretjük a sajtot, joghurtot. Magvakat, mandula, kesudió, mogyoró, mazsola , tökmag,dió. Ezek kint vannak egy tálban, ha nassizna ezt leveszi ,és eszik,ilyenkor mindig kér mellé valamilyen gyümit. Most a favorit a finom édes narancs..
Így már válaszoltam is a konkrét kérdésedre.
Nem vagyok ökoanyu. Szeretjük az édességet. Sütit, túró rudit. Kapnak is a gyerekek.
Szeretjük a sós nassit is.
Csak ezeket próbálom mértékkel adni. És előtérbe helyezni a hasznos,jó tápanyagot.. Reggeltől-estig ennék a cukrot a sajtos csipesszel szerintem 😅
Nem lehet!! Meg kell húzni a határt. Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!