Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért érzem úgy, hogy sok...

Miért érzem úgy, hogy sok kisgyerekes anyuka a játszótéren idegesítő? Bennem a hiba?

Figyelt kérdés

Másról nincs szó, csak hogy a gyerekemről kérdeznek, puhatolóznak, mit tud, mit csinál, stb. Mivel a kislányom néha olyan csöndes típus, azt feszegetik, hogy tud-e beszélni...(Már több, mint egy éve folyékonyan beszél egyébként) hát, nem vagyok hajlandó produkáltatni a gyerekem miattuk. Majd beszél, ha akar, és akivel akar...

Aztán mást nem hallok, csak hogy hálisten az én gyerekem már ezt meg azt csinálja. Már látványosan forgatom a szemem.

Komolyan mondom, úgy érzem, bennem a hiba, hiszen ezek mind annyira megértik egymást.

2023. márc. 10. 13:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
30%
Csodálkozol, h9gy a gyereked se beszél emberek között.. Hát ezt látja.. Hogy utalatosan, magadat felsőbbrendűnek erezve kell a szemedet forgatni ha beszélnek hozzád.. Nem lehetsz valami kedves ember.
2023. márc. 10. 14:58
 12/25 A kérdező kommentje:

Jól van, végén már személyeskedésbe torkollott ez az egész. A gyerekem nagyon szépen és barátkozósan beszél, ha éppen van kedve. Ezt ő fogja eldönteni.

A lényeg, hogy Te, 11-es, nagyon kedves vagy! Látszik a kommentedből is. 🤣

A többi, (nem személyeskedő) véleményt köszönöm.

Egyébként higgyétek el, van akiben tényleg van rosszindulat. Tegyük fel, mondjuk valami oknál fogva nem beszélne a gyerekem, annak örülne ez az illető, hogy haha, bezzeg az övé. Vannak ilyenek. Ezektől vagyok én rosszul.

2023. márc. 10. 15:09
 13/25 NTBS ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz velük.
2023. márc. 10. 15:09
 14/25 anonim ***** válasza:
21%

Aztán utána meg a Kérdezőhöz hasonló anyukák sírnak, hogy halálra unják a gyereküket, nincs egyetlen normális felnőtt kapcsolatuk sem, nem kommunikálnak hétszámra senkivel, és ők ebbe belepusztulnak. Aki hozzájuk szól, azokat meg felsőbbrendűen lepattintják.

Érdekes, én nem untam a gyeses időszakot, mert csomó új barátnőm lett a játszótérről. Megéri szóba állni másokkal, sokkal teljesebb lesz így az életed.

2023. márc. 10. 15:12
 15/25 Derjaderja ***** válasza:
75%

Mert idegesítők. De az még a kisebb baj lenne, sokszor szándékosan rosszindulatúak.

A kisgyerekes anyáknàl toxikusabb közeget én még nem láttam, pedig túl vagyok már ezen-azon.

A fáradtság még a frusztráció teszi valószínűleg, nem emberi gonoszság.

Úgy kell könnyen venni, hogy egyrészt meggyőződsz arról, hogy a gyerek jól működik (utànaolvasás, ha kell szakmai tanács kérés), másrészt elengeded azt a kényszert, hogy idegeneknek személyes dolgaink felől kellene referàlni és az egyetértesüket vagy jóváhagyásukat kérni.

Alapból is a játszótér anya-gyerek idő. De tegyük fel hogy jól elvan a gyerek, és vki elkezd beszélgetni, akkor elő lehet venni pl a szürke kő taktikát, egyszerű, semmitmondó válaszok, semmiről nem mondani véleményt. Vagy ha ennél jobb arc akarsz lenni akkor tegyél fel sok kedves kérdést és hallgasd bólogatva a választ pl mi a kedvenc játéka, mit kapott szülinapra, hová szerettek még járni, de csini a ruhája, melyik a kedvenc színe stb. A legtöbb anyuka igazából csak azt akárha hogy vki érdekeljen amit mond, mert amúgy nem érdekel senkit.

Még segíthet a sztorizás ha van vmi teljesen békés kedves sztori ami sehogy nem lehet neurotikus pont pl jaj most leverték egy üveget a boltban, azon pontosítunk q penztárossal, hogy....

Esetleg valami full más témára tett kísérlet. Pl gyönyörűen süt q nap, néztem q kertekben a virágokat, jó lenne ha a hétvégén eljutnèk a kerti munkáig stb

Vhogy ki lehet bírni de én pl nem félek antiszociális lenni és nem megyek oda ahol vannak és akkor is a gyerekkel foglalkozni/álmodozni, testtartást jelezni hogy nincs kedvem pajtizni.

Nem így kezdtem de rájöttem, hogy ez a legjobb a lelkemnek. Azt se gondolom hogy én jobb arc vagyok, de ez még egy érv amellett hogy ne fárasszuk egymást. A gyerek úgyis akkora kommunikációs terhelést jelent, hogy egy átlag napon nekem minden plusz szó bazira megterhelő (írás más).

Ha véget ér a gyed, újra lehet kollégákkal és normál üzemmódban lévő emberekkel találkozni.

2023. márc. 10. 15:31
 16/25 Derjaderja ***** válasza:
76%
Pont levertem egy üveget a boltban. Azon poènkodtunk. Stb
2023. márc. 10. 15:34
 17/25 anonim ***** válasza:
88%

Ezeket is kell szűrni..

Pl sokszor csak beszélgetést akar kezdeményezni.. nem versenyezni..

A gyerek pedig egy biztos pont…

A felsoroltak stb megint más kategória.. ők pedig a sajàtjukban bizonytalanok àltalában.

Mert pl nekem az egyik gyerekem nagyon gyorsan nagyon flottul haladt, sőt, sokkal előrébb volt a társainál.

Pont emiatt én mindig szabadkozva beszéltem róla, nem igazán hoztam fel a témát inkább.

2023. márc. 10. 16:34
 18/25 anonim ***** válasza:
83%
Én megértelek kérdező. A 14#-est meg nem is értem,tehát ha magányos vagyok anyaként,akkor inkább hallgassam ezt?:D Akkor inkább a magány,már bocs. Nekem is a hátamon futkos a hideg ettől a versenyeztetéstől. Amúgy az is hülyeség,hogy másról nem tud beszélni.. dehogynem,csak éppen ezeket az anyukákat ez élteti,hogy kihez mérheti a gyermekét. Vannak kisgyerekes barátnőim,de ilyen sosem volt köztünk,sőt a gyerektémán kívül is tudunk másról beszélni,imádom a kislányom,de nekem van igényem másról is beszélgetni. Viszont bármilyen váróban,játszótéren pedig random anyák többször megtaláltak ilyenekkel,persze tisztelet a kivétel.
2023. márc. 10. 17:43
 19/25 anonim ***** válasza:
87%
18#-as vagyok. Még annyit akartam,hogy én alapjáraton gyerekként is olyan voltam,mint a kislányod és a mai napig nem megy a szófosás a semmiről. Van aki a munkahelyemen is órákig el tud a nagy semmiről beszélni,hogy éppen otthon hogy milyen pózokban mosott fel vagy ilyen baromságokról. Beszèlgetek én is,de ilyen baromságokhoz nem tudok és nem is akarok hozzászólni.
2023. márc. 10. 17:47
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi meg nem vagyunk a jatszoteres korban, de csendesebb magamba fordulos tipusukent mar elore rettegek tole....
2023. márc. 10. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!