Másnak is ilyen a 2 éves gyereke?
Nem. Kétévesen már egy ideje el tudta mondani, mit akar (számunkra érthetően), nem rágcsált dolgokat, stb. Persze, ha valami nem tetszett neki, akkor "megsértődött", de az tök normális. Most két és fél múlt.
Milyen a napi rutinotok? Esetleg félnapos bölcsi heti párszor nem jön szóba? Nekem eléggé úgy tűnik, hogy valami szigorúbb/kiszámíthatóbb rendszer kéne, mert szétestetek ti is, a gyerek is, azért nem értetek szót egymással.
Lehet érdemes lenne beszédindításra elvinni.
lehet ez is fusztrálja, hogy nem tudja kifejezni magát.
A lányunk két éves. Reggel ha megyünk érte akkor mosolyogva halandzsázik és mutogat Elzára. Az étkezéssel sincs gond, mert mindig ugyanakkor van.
Nem is gagyarászik?!
Nekem 3 gyerekből 2 így ébredt.
A nagy 2éves 3hónaposan kezdett beszélni. A középső (ő fiú) 2,5 évesen A pici lány szintén 2 év pár hónaposan. Mind a 3 bölcsi kezdés után egy pár hónappal kezdte beszélni (mindegyikük mondatokban beszélt)
Egy TSMT szskembernek mindenképp megmutatnám a gyerkőcöt a helyedben
Próbáld meg hogy ne ő kérje a kaját napközben sem..legyen meg az 5 étkezés
A fiam is ígykel reggel mostanában és ő kakaót iszik ha megkapja már csendis van.
Arra jöttem rá valójában szomjas inkább..
A beszéddel nincselmaradva de szavakat se mond?
Szerintem csak több figyelemre vágyik, azért csapkod meg dobál mindent ahogy írtad.
Ha felébred feküdj mellé szeretgesd meg , mondd el neki hogy mit fogtok ma csinálni .
Mivel nem tud beszélni ezért nem tudja elmondani az érzéseit és a gondolatait, ezért is lesz idegesebb vagy feszultebb a gyerek. Ez neki is nehéz nem csak neked. Próbálj türelmes lenni ( tudom nem könnyű). Ha beszélni fog sokkal könnyebb lesz jobban megérteti majd magát.
Fejlesztés hamarabb is jár , az én kislányom is 2 éves kora óta kap fejlesztést . Nem beszél ő sem , és nem együttműködő sajnos . De már kezd jobb lenni a helyzet mióta járunk heti 2x fejlesztésre. Tudom h nem könnyű nekünk is volt ilyen időszak ami most neked van. H semmi se volt jó és sok volt a hiszti. Nálatok ugye az is befolyásolja h van kistesó.
Az az érdekes, hogy nálunk is kb 1,5 éves koráig nagyon szépen fejlődött, és aztán mintha megállt vna valami. A védőnő is csodálkozik mert nagyon szépen fejlődünk. Nálunk kiderult h éretlen az idegrendszere a lányomnak. Figyelemzavaros is . De hál isten már látom h kezd fejlődni .
Rengeteg mozgás az jot tesz az idegrendszernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!