Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám a legbarátságosa...

Hogyan tudnám a legbarátságosabban megtanítani 13 hónaposomat az elalvásra?

Figyelt kérdés

Nem szeretném sírni hagyni 1 percre sem, magára hagyni sem akarom. Egész nap elvan szopi nélkül, csak elalváshoz szükséges neki, enélkül képtelen elaludni.

Kinek mi vált be?

Én azzal próbálkozok, hogy beteszem a kiságyba egy-két macival, meg egy babakönyvvel, amit lapozgat, míg én a kiságy mellé kucorodva mesét olvasok neki. Szépen elálmosítja, nagyokat pislog, de végül sír, hogy vegyem ki, és had aludjon el velem...

Ringatásra és hasonlókra sem szeretném már rászoktatni.

Remélem tud valaki segíteni! Köszönöm!

2010. okt. 4. 20:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen jól csinálod. Szerintem sem jó sírni hagyni. Mindíg azonos időben kell lefektetni, és ha sír megnyugtatni simogatással. Leoltott villanynál. Könyvet, játékokat nem tennék be, csak 1 alvós kabalát.
2010. okt. 4. 21:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Játékot én sem teszek be, a babakönyvek megnyugtatják, nagyon szereti lapozgatni, nézegetni.

Ezen gondolkodtam, hogy vajon más sötétben altat, vagy félhomálynál?

Fürdetés után már csak a kislámpa ég, abból tudja, hogy alvásidő, az ég, míg mesélek, de újabban olyan, mint aki fel van pörgetve (pedig semmi hangoskodás nincs este, mindent úgy csinálunk, ahogy régen is), folyton mászni akar, meg álldogálni, játszani, szórakozni, mikor ragad le a szeme, újabban elutasít, nem akar szopizni, nélküle viszont nem tudja, hogy aludjon el, s játékba akar menekülni az alvás elől... Remélem valahogy közös nevezőre jutunk most már. :(

2010. okt. 5. 10:35
 3/5 anonim ***** válasza:
de miért zavar hogy cici kell neki előtte? az én 21 hónapos kislányom is kap még este, igényli, utána alszik szépen reggelig igaz ő már nem kiságyban, hanem kanapén.
2010. okt. 5. 13:53
 4/5 anonim ***** válasza:

ja bocs, utolsó voltam, nem olvastam figylemesen a kommented. :)

nem mostnában tanult meg járni? az enyém akkor csinálta ezt az elalvás előtti hepajt kb 2 hétig. nem kapcsotam villanyt se, nem zavarta, lemászott az ágyról, és ide oda rohangált az ágy és a radiátor közt vagy fél órán át....először nagyon dühös voltam, aztán kínomban röhögni kezdtem, mert végül is muris volt, hogy ott rohangál a sötétben és dobog a lába alatt a parketta. végül le is fotóztam, majd megmutatom neki, ha nagyobb lesz, látod kislányom, így akasztottad ki anno édesanyádat! :)))))

2010. okt. 5. 13:55
 5/5 A kérdező kommentje:

Jó fej vagy :))))

Hát ez az, hogy nekem nincs bajom a szopival, csak neki. Eddig rögtön elaludt tőle, ha álmos volt. A délelőtti alvásnál nincs is gond vele, csak este tol el.

Járni nem tud, csak állna egész nap, meg kapaszkodva járkál...

2010. okt. 5. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!