Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szégyenlős beszélni?

Szégyenlős beszélni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 2éves kisfiam a maga nyelvén “beszél”,nincs egy értelmes szava se

Viszont ha próbáljuk neki mondani hogy “mond azt hogy apa” mond azt hogy ……….”

Elszégyenli magát,talán tudná mondani csak nem akarja? Ha volt valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata azt szívesen meghallgatnám :)

2023. febr. 10. 23:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Állat hangokat próbálja csak utánozni

De az se érthető és teljes “szavak” mint pl vauvau

2023. febr. 11. 22:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Az én lányom későn kezdett beszélni, 3 éves kora után. Másfél évesen lett 5 egyszerű szava és két évesen is ennyi volt. Már akkor sem éreztem ezt normálisnak, elvittem felmérésre, utána beszedinditasra, tsmt-re. Most nagycsoportos, beszedzavaros, diszlexia veszélyeztetett. Nem azt mondom, hogy minden két évessel gond lesz aki nem beszél, de van rá esély. Úgyhogy én elvinnem megnezetni. 2 évesen kell tudniuk minimum 20 szót, de ez a vauvau is lehet, vagy ha van valami általa kitalált szó, aminek van számára jelentése.
2023. febr. 11. 23:21
 13/15 A kérdező kommentje:

12es

Igen ettől fèlek

Vauvaut se tudja kimondani.

Dúdol vagy nemtudom hogy írjam le….csukott szàjjal mondja

2023. febr. 12. 01:01
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Reménykedem a legjobbakban

2023. febr. 12. 01:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Helyi nevelési tanácsadóban ingyen megnézik, vagy magán rengeteg hely van.
2023. febr. 12. 09:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!