Mit tehetek ilyen helyzetben?
Figyelt kérdés
Egy kétségbeesett apuka vagyok. A volt párom neveli az öt éves kisfiunkat és van egy se veled se nélküled kapcsolata már évek óta egy férfival, akivel folyton szakítanak hónapokra, aztán megint összejönnek. Most fél év után vannak megint együtt, ami szerintem eleve nagyon rossz a gyereknek. A srác nem iszik, nincs káros szenvedélye, a kisfiam is kedveli állítólag, meg sokat foglalkozik vele, de azt tudom, hogy állandóan sokat veszekednek előtte. Az egész nagyon bosszant, eltilthatom valamivel őt a gyerekemtől? Van erre jogi megoldás? Senki ne értse félre, nem vagyok féltékeny, van azóta egy feleségem és új családom, de a kisfiam féltem.2023. febr. 9. 19:32
2/13 anonim válasza:
Az exeddel tudsz beszélni erről, eltiltani nyilván nem tudod a gyerektől az illetőt.
3/13 A kérdező kommentje:
és ha jelzem ezt a gyámhivatalnak? Ők sem tesznek semmit?
2023. febr. 9. 19:36
4/13 anonim válasza:
Mindenképp jelezném. Azért már nem az van, hogy feltétlen az anya kapja a gyereket, az kapja, ahol jobb helye van.
6/13 anonim válasza:
Miért tennének?
Veszekedni nem bűn.
Ha bántalmazná az exedet, vagy a gyereket, az ellen tehetnél.
De: miért nem közös a felügyelet? Annyira nem érdekelt a gyereked?
7/13 anonim válasza:
Jogi úton annyit tehetsz h kérvényezed a gyermekelhelyezés felülbírálását, és ha hozzád kerül a felügyeleti jog akkor megbeszéled az anyjával h láthatáskor ne legyen ott a pasas. Ő meg vagy eleget tesz a kérésnek v nem.
8/13 anonim válasza:
Igazából tényleg nem tudsz mit tenni, a gyámügy nem fog rájuk parancsolni, hogy ne veszekedjenek.
9/13 anonim válasza:
De azért lássuk be hogy ez nem indok arra h elvegyék az anyjától, ha már egyszer nem neked ítélték
10/13 A kérdező kommentje:
Nem akarom, hogy elvegyék az anyjától, csak azt, hogy ez a férfi eltűnjön a gyerek életéből, mert folyton szakítanak, aztán újra visszamegy, és félek, ez lelkileg teljesen megviseli a gyereket. A volt párom is megígérte legutóbb, hogy még egyszer már biztos nem kezdik újra, erre mégis visszaengedte őt.
2023. febr. 9. 19:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!