Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Manapság szoktak tetvesek...

Manapság szoktak tetvesek lenni a gyerekek?

Figyelt kérdés
Emlékszem,nálunk sokan voltak tetvesek alsóban..30 éve. Én nem voltam mondjuk. A lányom ovis,de ott nem hallottam ilyenről az utóbbi években.
2023. jan. 31. 00:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

Erre is van és nem biztos hogy egy nehezebb helyzetű gyermek hozza be.

A tetű bele se megy csak az ápolt tiszta hajba :D

2023. jan. 31. 08:40
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
3. osztályos a nagyobb lányom. Év elején jött egy új lány az osztályban akinél találtak. Nálunk minden év elején és félévkor kijönnel a suliba védőnők ellenőrizni a gyerekeket.
2023. jan. 31. 11:19
 13/19 anonim ***** válasza:
El kellene engedni azt a sztereotípiát, hogy a tetű a csak ápolatlan vagy csak ápolt hajba megy. A tetű mindenféle 2-3 mm-nél hosszabb hajba belemegy. Ha megszűnne szégyennek lenni, és a szülők félelem nélkül le mernék írni, hogy tetves lett a gyerek, mindenki nézze át a csoportban a sajátját, könnyebb lenne megelőzni. De sokszor titkolóznak, otthon kezelgetik, vagy eredményesen, vagy nem, viszont a gyerek rég átadhatta másnak, aki aztán vissza is fertőzi, ha nem figyelnek. Igen, pár éve, a gyerek alsós csoportjában volt ilyen, sajnos a szülők az adott kislányt nem megfelelően kezelték, a tetvek annyira elszaporodtak, hogy szembetűnő volt, a serkék és a vakarózás is. Onnan tudom, hogy nem megfelelően kezelték, hogy a gyerekem barátnője volt. Persze a gyerekem is elkapta, én jeleztem az osztályfőnöknek.
2023. jan. 31. 14:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az én lányom lett tetves, otthon tartottam, lekezeltem, leellenőriztettem a gyerekorvossal, majd megírtam az egészet az osztálycsoportban is, hogy mindenki nézze át a gyerekét. A szülők a szemembe mind nagyon támogatóak voltak, és megköszönték, hogy szóltam, utána pedig több gyereket úgy engedtek el másnap a suliba, hogy nehogy a lányom közelébe menjenek... Tök komolyan, az egyik legjobb barátnője (egyébként pedagógus anyukával), azt mondta neki, hogy "Anya azt mondta, most egy darabig ne játszak veled, de nem tudom, miért." Egy másik, kevésbé kulturált kislány meg visítozni kezdett, amikor a közelébe került, hogy "Menj innen, te tetves!"

Úgyhogy ezek után nem csodálom, ha sok szülő inkább titokban tartja.

2023. jan. 31. 14:53
 15/19 A kérdező kommentje:
De ha ilyen könnyen terjed és mégsem mindenki kapja el, akkor csak van valami,ami miatt valaki elkapja,és van,aki nem. És valami összefüggés csak kell legyen a higieniával...
2023. jan. 31. 15:59
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A tetű úgy terjed, hogy az egyik fejről a másikra átmászik. Nem ugrik, nem repül, mászik. Ha a gyereked barátnője tetves, összedugják a fejüket, sugdolóznak, akkor jó eséllyel elkapja. Ha Józsika tetves két padsorral odébb, akihez amúgy soha nem szól, akkor tőle valószínűleg nem fogja elkapni.

Ezért nem igazán terjed felnőttek között, mert ők nagyobb távolságot tartanak egymástól. A saját gyerekedtől viszont simán elkaphatod.

A súlyos, kezeletlen eltetvesedésnek van köze a higiéniához, de annak, hogy kinek a hajába mászik bele, nincs.

2023. jan. 31. 16:13
 17/19 anonim ***** válasza:

Itt 1-2 évente szólnak, hogy van tetű, olyankor gyorsan megmosom a fejüket a riasztósamponnal, és lekopogom, még sosem kapta el egyik se.

De. Nekem huszonévesen volt fejtetűm. Már nem jártam suliba, és még nem dolgoztam, éppen otthon voltam jóformán egész nap, max önéletrajzokat küldözgettem. A mai napig nem tudom, hogy bírtam összeszedni. És marha érdekes módon elkapta tőlem az anyukám, de a családban más nem, és a páromnak se sikerült átadnom, pedig napi szinten találkoztunk.

2023. jan. 31. 16:51
 18/19 anonim ***** válasza:

A lányom évekig nem szedte össze míg az unokatasók volt hogy havonta.

Aztán a lányom is csak haza hozta.

A doktornénik azt mondta a tiszta fejbőrt szereti, mondtam na köszi

2023. jan. 31. 18:38
 19/19 anonim ***** válasza:
70%
Igen sajnos ma is vannak tetves gyerekek. Dajka vagyok, a csoportban a 25 gyerekünkből kb 6 biztos tetves. Senkit se érdekel, az óvónőt főleg nem. Ha véletlenül jön a védőnő esetleg kiszúrja, de ő se mer packázni a buckalakókkal, így ezek a gyerekek hamarosan újra jönnek oviba, elvileg tetű mentesen,hogy aztán hamarosan újra kaparózzanak.
2023. jan. 31. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!