Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idős kortól kezd...

Mennyi idős kortól kezd érdekessé válni egy kisgyerek számára a főzés?

Figyelt kérdés

1 éves a babám, de nem tudok egyáltalán főzni mellette.

Akkor tudok majd ételt késziteni neki (ha alszik éjszaka és így nappali alvasidőben tudok tenni-venni de az még odébb van, vagy) ha már be lehet vonni őt és együtt tudunk főzni.

Mikor lesz egy gyermek olyan értelmi szinten, hogy lehet együtt főzni?

2023. jan. 28. 19:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
79%

Na paszki. Meg lehet simán főzni mellette akkor is ha még nem érdekli. Beülteted mondjuk az etető székbe míg vagdosol aztán ha fel van készítve lehet játszani. Vagy mondjuk az én fiam ennyi idősen már a konyha pulton ült és játszott krumplival, babbal ilyesmi. Felnőtt nő vagy. Találd már fel kicsit magad.

Amúgy a fiam most 3 éves és néha már "segít" főzni.

2023. jan. 28. 19:49
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Hát az enyém 1,5 évesen már bőven ott ült mellettem a konyhapulton, hidd el, amikor elkezdi érdekelni, akkor pláne nem lehet mellette főzni, mert folyton belenyúlna mindenbe 🤣🤣🤣
2023. jan. 28. 19:56
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Pakolva segíteni (gyakorlatilag lassítani a munkámat) 3-4 évesen kezdett. Amíg főzöl, beülteted a pihenőszékbe vagy a járókába, utazóágyba és nekiállsz a dolgodnak.
2023. jan. 28. 20:03
 4/18 A kérdező kommentje:

#1 köszi, nem ül meg ez a kis maszat :) főleg nem annyi időre, míg elkészül egy étel 😁 annyira fogyatékos azért nem vagyok, hogy egy szépen üldögélő gyerek mellett ne tudnék valamit elkészíteni 🙄😌

#2 😅

2023. jan. 28. 20:07
 5/18 A kérdező kommentje:

#3 Hát akkor nem mostanában fogunk főzni 🤷‍♀️

Nyilván ha szépen elüldögélne bárhol akkor nem tettem volna ki egy ilyen kérdést :D

nem is értem honnan gondoljátok :D

Elmosogatni sem tudok, annyi ideig sem ül meg egy helyben 🤷‍♀️

2023. jan. 28. 20:09
 6/18 anonim ***** válasza:
94%

És minek kéne ülnie hozzá?

Egy tésztát nem tudtam volna megfőzni, ha arra várok, hogy "mikor kezdi érdekelni", vagy mikor ül meg...

Mindkét gyerek ott sertepeltélt mindig kőrülöttem, míg főztem.

De gyakorlatilag a mai napig, pedig máe "nagyok" (3-6).

2023. jan. 28. 20:17
 7/18 anonim ***** válasza:
94%

Ez most komoly?!

3 éves a fiam. Ha erre várnék, úgy 3 éve éhenhaltunk volna.

A kicsi 16hónapos. Szintén le se szarja.

Beültetem az etetőszékbe, vagy épp 1 kézzel kavargatom a kaját és ennyi.

2023. jan. 28. 20:24
 8/18 A kérdező kommentje:

Sajnos nem túl könnyű eset a babám, nagyon mozgékony.

De mindegy, hagyjuk a témát, megkaptam a választ, 3-4 éves kor.

Legközelebb komolyan nem írok semmilyen körülményt vagy miért írom ki a kérdést, mert rendszeresen abba köt bele mindenki (nem csak nálam, ez gyakorikerdesek betegség)

2023. jan. 28. 20:28
 9/18 A kérdező kommentje:

Az jó, hogy nem értitek a problémát, remélem többedig gyereknél sem kaptok magasabb igényű vagy több emberes babát :)

Nem iróniából, tényleg nem kívánom senkinek, nem egy egyszerű élet.

Aki ha ítélkezve is, de válaszolt, annak azért köszönöm :)

2023. jan. 28. 20:30
 10/18 anonim ***** válasza:
79%
A lányom 2 évesen segített már. Kapott ilyen állványt, mellettem volt, mutattam mit, hogyan, kezébe adtam a fűszereket, keverte az ételt, dobálta az alapanyagot a serpenyőbe, amikor megunta meg kivettem onnan és ment játszani. A fiam olyan mint a tasmán ördög, vele ilyet nem lehet. Neki nem veszélyes konyhai eszközöket adok a kezébe, azzal mókol, meg adogatja az eszközöket. A konyhapulton szerintem kb egy pillanat alatt nem lenne semmi épségben, ha felültetném.
2023. jan. 28. 20:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!