Mas se tud semmit se csinálni 4,5 éves gyerektől?
Én az 5 éves lányom mellett sok mindent meg tudok csinálni, ami olyan, abba bevonom, együtt csináljuk. A 2 éves már neccesebb, épp hiszti és dackorszak van nála ezerrel, de sokszor eljátszik a nagyobbal, vagy akár magában is, ha olyan van, akkor őt is bevonom a dolgokba. Sütisütés vagy teregetés, zoknipározás vagy pl játékok elpakolása.
Nálunk jelenleg a 6 hónapos, aki nem igazán engedi, hogy bármit csináljak mellette.. de ha épp jól jön ki és alszik 3 órát egyhuzamba, akkor abba az időbe sokminden belefér
Az túlzás, hogy semmit, de lefoglal legalább annyira, mint a kistesója.
Telefonáláskor az enyémet sem zavarja, hogy beszélnék, el kell minden alkalommal mondanom, hogy most beszélek, csendben legyen, magától nem jut eszébe. Pedig nem telefonálok valami gyakran.
Időnként szépen eljátszik, és tudok tőle haladni, de néha meg kiidegel avval, hogy percenként akar valamit. Mostanában rákapott a mártírkodásra, amit utálok, mert vannak mártírkodó rokonaim. Szóval sok türelem kell, és sokszor kell elmondanom ugyanazokat a dolgokat.
Telefonálni pont nem tudok. :D Főleg, mivel legtöbbször az apjukkal vagy anyámmal beszélnek, és ők is akarnak váltani velük "néhány" szót. Már megszoktam.
Ha tényleg elintézni valóm van akkor megmondom nekik, hogy ő idegen, nem a nagyi, és akkor elmennek. A kicsi nekem 5 éves, de 1 éve is ugyanez volt már.
Azt azért nem mondanám, hogy semmit sem tudok tőlük csinálni. Sokmindent hagynak, de a sarkamban vannak és mondják a magukét :D Házimunkába sokszor befogom őket, legalább nem nyúznak addig se, hogy valamit csináljunk már.
Az èn gyerekemtől kb.
semmit nem lehetett csinàlni ennyi idősen. Nem egyformák a gyerekek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!