Bölcsisek, ovisok anyukái! Nálatok hogy néz ki a napi rutin?
Fiam kiscsoportos, én itthon vagyok az 1 éves hugával.
7:15kor kelti az apja. Utána én felöltöztetem, összecsomagolom. Apja viszi kb 3/4 8-kor.
Utána befut a boltba, 8ra itthon van. Reggelizünk, apjuk, én meg a kicsi. Utana férjem megy ki dolgozni. Én a kicsivel benn maradok, takarírok, megfőzök. Délben indulunk az oviba. Általában gyalog, ha nagy a szél/esik, akkor kocsival. 1fele ebédelünk mind a 4en. Utána a nagy mesézik, én elaltatom a kicsit. Férjem megy ki dolgozni újra.
Délután pedig játszunk. Általában udvaron, kivéve ha esik/nagy a szél.
Aztán 5-6 fele bejön férjem is. 7kor vacsi, fürdés. 9fele alszanak el.
Viszont szeptembertől megyek vissza dolgozni, a kicsi meg bölcsibe. Akkor borul minden.
Ovodas, kulfold, napi 3 ora ovoda jar ingyen. 9-12 ig. 4 evesen mar iskolas lesz, az 6 ora.
8 kor kelunk kb. eszunk, 8:50 kor indulunk az ovodaba. En hazajovok, itthonrol dolgozom a vallalkozasomban. 11:55 kor indulok erte, hazaerunk, ebed, szendvics, salata, esetleg elozo esterol megmaradt.
2 eves koratol nem alszik delutan, ugyhogy vagy megyunk jatszoterre ( mondjuk itt az ovodaban is vegig kint vannak esoben, hoban is, csak enni mennek be), plazaba, vasarolni, baratokhoz, uszodaba, jatszohazba, nagyon ritka ha maradunk otthon, olyan havi max. 2-3 alkalom. 5 korul hazajovunk akkor fozok valami gyorsat, majd eszunk, furdes, es 7, 7:30 kor alszik.
Reggel 6:40-kor csörög az ébresztő. 7 körül kelünk, reggeli, öltözködés, és indulunk. 8ra érünk be az oviba.
Váltott műszakban dolgozunk,az viszi,aki épp otthon van kettőnk közül.
Este van,hogy együtt van a család, van,hogy nincs, mert éjszakázunk is.
Az ovi mellettünk van 50m-re. Nem nehéz elvinni.
Nagycsoportos lányom van.
Én 6kor kelek, kávé, pakolászás, kisebb takarítás, hajmosás, ilyesmit gyorsan megcsinálok.
Kislányomat kb. 6:50kor keltem, reggelizik, mosakodás, öltözés, 7:30kor indulunk az oviba, ami gyalog kb 6-8percre van.
Utána én 8-16ig dologozom, utána megyek érte.
Heti 2x van különórája, addig én bevásárolok, postára megyek, körmöshöz, kozmetikushoz ilyenkorra kérem az időpontot.
Este gyors főzés ha kell, de hét elején a hétvégi maradékot esszük, egyszer hideg vacsi, így hétköznap csak 1-2x főzök,közben ha kell megy a mosógép.
Játék, vacsi, fürdés, meseolvasás.
Bölcsis 2,5 éves.
Reggel 6:30 körül kelünk, mi felváltva elmegyünk zuhanyozni az apjával, addig a másik megágyaz, öltöztet, öltözik, banánt bont ha éhesen ébredt a gyerek. Elindulunk 7:20-kor, bölcsibe bedobjuk együtt 7:30-kor, majd együtt elmegyünk a munkahelyünkre ami majdnem egy helyen van és 8-kor kezdünk.
Én végzek délben, elhozom a gyereket a bölcsiből ebéd után, és leteszem itthon aludni. 3 körül felkel, elmegyünk sétálni arra amerre az apja jön haza, hazajövünk együtt, elmegyünk boltba ha kell, játszunk, kis mese, vacsi, fürdés alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!