Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez valami kötelező lecke 2...

Ez valami kötelező lecke 2 éveseknek vagy mit kellett volna tennem?

Figyelt kérdés

A játszótéren a másfél éves lányom csatlakozott egy 2 éves (még nem beszélő) kisfiúhoz, aki homokot lapátolt egy vödörbe. Segített neki kézzel tölteni a vödröt. Kisvártatva a kisfiú anyja felszólította a gyerekét, hogy adja át a lapátot a lányomnak, az úgysem az övé, hanem játszótéri, közös.

A kisfiú nem akarta odaadni és mellékesen a kislányomat egyáltalán nem is érdekelte a tárgy. De az anyuka hajthatatlan volt, többszöri felszólítás után megpróbálta kicsavarni a gyereke kezéből a lapátot, aki persze sírva tiltakozott és szerencsére jó erősen fogta. Ez tartott legalább 2-3 percig, én tehetetlenül, a lányom csak meglepetten nézte a jelenetet.

Amikor úgy tűnt, hogy az anyuka nyerésre áll, csak felkaptam a lányomat és gyorsan otthagytam őket, mert nem akartam, hogy bevonja az anyuka azzal, hogy odaadja a gyereke kezéből ilyen áron kitépett lapátot. De azóta is azon gondolkodom, mi lett volna jó megoldás. Férjem szerint rá kellett volna szólnom, hogy ne erőszakoskodjon a gyerekével vagy minimum agressziónak minősíteni, amit csinál.

Nekem csak az járt a fejemben, hogy mit lát a gyerekem, de utána meg az is eszembe jutott, hogy a “szökésemet” az anyuka hogy fogja interpretálni a gyerekének. Azaz simán lehet, hogy majd lehordja, hogy a gyerek engedetlensége miatt mentünk el, nem az ő viselkedése miatt.

Egy iskolázott, jól szituált nőnek tűnt az anyuka egyébként, s az is eszembe jutott, hogy lehet hogy van valamilyen készség, amit ő így akar “fejleszteni”, pl.hogy egy kétévesnek oda kell adnia a játékát vagy ilyesmi. (?)

2023. jan. 7. 00:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
19%
Elképesztően felesleges! Most komolyan, ha minden ilyen kis szaron fennakadunk, akkor mivel fog eltelni az élet? Mindenki azt tudja tanítani a gyerekének, amilyen ő önmaga. Ezen kell dolgozni, nem azon, hogy mások mit gondolnak, meg szitukat elemezgetni és ítélkezni felette! Magunkat kell fejleszteni, hogy jó példát mutassunk, azt tanulja meg a gyerek!
2023. jan. 7. 09:03
 12/22 A kérdező kommentje:
Rögtön az elején, amikor még csak szóban “kérte” a gyerekét, mondtam neki, hogy de a lányom nem kéri a lapátot, de intett a kezével, hogy ne, és folytatta a tortúrát, tehát nem, ezzel nem volt megelőzhető, ő valamit a fejébe vett, ez látszott.
2023. jan. 7. 09:12
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

13

Akkor helyesen jártál el…

Nyilván nem tudjuk az előzményét a másikcsaládnál.. kívülről sok dolog furcsának, êrthetetlennek tűnik

2023. jan. 7. 09:34
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
7! Dúródik? Az mit jelent??
2023. jan. 7. 15:33
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Előre tolakszik. Tájszó lenne? 🙂 lehetséges.

Szóval mindent magának akar előretolakszik, elveszi, és ha leteszi, más is játszana a játékkal odatolakodik, és visszaveszi.

2023. jan. 7. 16:24
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Aha. Köszi :). Ki nem találtam volna.
2023. jan. 7. 16:54
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szivi. Ha nagyon kutakodsz, még azt is megállapíthatod hovavalósi vagyok 😃
2023. jan. 7. 17:04
 18/22 anonim ***** válasza:
47%

igen vannak ilyen oktató jellegű idegbeteg pcsák, akiknek minden mindegy, mert a gyereket nevelni kell, akkor is ha éppen semmi nevelésre nincs szükség. két kicsi játszik a homokozóban nagy egyetértésben, tehát természetesen oda kell menni, konfliktust kierőszakolni, majd gyermeket megbüntetni. ez ugyanaz a szülőtípus, mint aki felszáll a tömött tömegközlekedésre, és abban a pillanatban kicsavarja a videót/cumit/plüssjátékot a gyerek kezéből, hogy amikor szerencsétlen kicsi elkezd sírni, lebszhassa, hogy mit zavarja már a többieket.

jól tetted hogy elvitted a saját kölyköd onnan, mondjuk én azért közöltem volna a másik "szülővel", hogy ne idegbetegeskedjen már szegény kölyökkel.

2023. jan. 7. 18:28
 19/22 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem te idegbetegebbnek tűnsz ezzel a kommenttel, szóval mielőtt elmegyek, mondom már neked, hogy vegyél be egy nyugitablettát, mert idegbeteg vagy😂
2023. jan. 7. 18:36
 20/22 anonim ***** válasza:
58%
Januárban homokoztok?
2023. jan. 8. 09:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!