Nem szereti a teát , kiskaszt (?)
Figyelt kérdés
Lanyom 3.5 éves mindenért ellenkezik persze most beteg szárazon köhög és egyszerűen nem iszik teát . Annyira kiakaszt hogy tudom h jót tenne neki főleg erre a kohogesre és hamarabb is gyógyulna de két kortyot talán bele tudok tömni próbáltam már mindenhogy és többfajta teát de kb 2 éves kora után nem hajlandó soha elfogadni . Nektek is volt ilyen gxereketek? Mit adtatok helyette? Én almalét és vizet ezeket elfogadja2023. jan. 6. 23:26
1/19 anonim válasza:
Vizet.
Soha eleteben egy korty teat nem ivott, 8 eves. Ez ilyen felesleges magyar hobort, gyereket teaztatni.
2/19 anonim válasza:
minek muszáj teát innia? én se szeretem még mindig, pedig már huszonéves vagyok. felnőttem így is, anyám hála az égnek nem volt ilyen hisztis, soha eszembe se jutott hogy ez bármikor is probléma lenne. ha köhög, párásíts nála, esetleg valami enyhe illóolaj is mehet már szerintem, de erről a patikust kérdezd meg. vagy adj neki valami szopogatótablettát.
3/19 anonim válasza:
Én is utáltam minden teát,a mai napig az összeset gyűlölöm,még azokat a jó illatú gyümölcsösöket is. Nekem ez olyan,mintha vízbe áztatott légfrissítőt kéne innom. Nem,nem egészséges a tea. A cukor kifejezetten egészségtelen,a mézet is túlmisztifikálják. Adj neki vizet, vagy főzz neki krémlevest sok zöldségből,kortyolgassa azt.
4/19 anonim válasza:
Jesszus, tök jó, hogy szereti a vizet, az a legjobb választás az ember egész életében, a többi meg a max. kisebb-nagyobb mértékben tolerálható kategória!
5/19 anonim válasza:
A tea alapból szívgyógyszer lenne, csak nem isszuk olyan töményen, illetve nem rágunk nyers tealevelet.
De a koffein arra való, hogy beindítsa a szíved, aztán szépen kipurcanj. Legalábbis a tea meg a kávé így védekezik a hernyók ellen.
Úgyhogy kis gyereknek tényleg nem kell adni!
6/19 anonim válasza:
5-ös Szerintem gyógynövény teát próbál adni a kérdező. Általában kamillát szoktak…
7/19 anonim válasza:
Az pedig olyan undorító, hogy egy kicsi kapásból kiszalad a világból.
Amúgy a legtöbb gyógynövény is méreg nagyobb mennyiségben, és a pici gyerekeknek nagyon jó a szaglása és az ízérzékelése: sokkal jobb, mint a felnőtteknek. Ezért sem szabad nekik erős ízeket adni.
8/19 anonim válasza:
#6: szerintem is, de… amilyen nyelvhasználattal ír, meg a kiakadásának a tárgya, ill. a tény, hogy így elveszíti a fejét egy képzelt problémától… - ezek alapján simán lehet, hogy fekete teával is próbálkozott. Vannak szülők, akikhez a legalapabb dolgok sem jutnak el, pl. hogy a víz a legjobb, de egyszer pl. egy anyuka arról panaszkodott nekem, hogy a 2 éves lánya csak a sajtos-tejfölös chipset hajlandó megenni…
9/19 anonim válasza:
Milyen tea? Ami a köhögést csillapítja, az gyógytea, mondjuk hárs, tehát nem is biztos, hogy adható ilyen kisgyereknek. Meleg "limonádét" próbáld meg, meleg vízbe kevés citromlé és méz. Almalé fölösleges cukrot tartalmaz, szükségtelen, a köhögésen pedig nem segít.
10/19 anonim válasza:
A méz is cukor, attól még, hogy méznek hívják…!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!