Mit csináljak ha apuka vagyok és szorongok atol hogyha a kisgyerekem nálam alszik ? Hogy lehet elmulasztani ezt a szorongást?
Mikor még az anyjával egyutt laktam akor sokszor nekem kellet elringatni mert anyja nem igazán bírta ringatni túlsúlyos nehezen mozog .és minden egyes altatásnal nekem kellet altatni bennem ez viszont valami szorongást okozott .
Mostmar 4 evves magától alszik de mivel nálam 1 szoba van ezért még mindig nem egyszerű mutatvány. Ugyan úgy érzem ezt a szorongast csak már nem kell csinálnom semmit csak mellette feküdni.
Igazából az a baj hogy túl fiatalon lettem apuka és kezdetben ez akarat ütött rajtam amiből nem tudok kisszalni .
Nagyon nemtudtam mit kezdeni a helyzettel de így vagy úgy megoldotam mert nem.volt más aki megcsinalja de nekem ez valóságos fizikai fájdalom volt .
Most is inkább a helyzettol félek hogy full egyedül mindent meg kell vele csinálnom nagy a feladat és attól már stresszelek.
Melóban is ha kapok valami nem megszokott feladatot vegulis akor is szorongok csak nem ennyire
Szeretem ha minden pontosan ugyan olyan szabályszerű de a gyerek nem ilyen nincs rajta kikapcsolo gomb 🙂
Nagyon jó, hogy ezt megfogalmaztad, ez egy jó lépés előre.
Ha megfigyeled más a szóhasználatod is, a szorongás hivatalosan azt fejezi ki, amikor nem tudjuk beazonosítani mitől félünk (köznyelvben persze vegyesen is előfordulhat). Az utolsó válaszodban ahol tételesen megnevezted a dolgokat, már te is azt a szót használtad, hogy "félsz". Ezzel könnyebb előrelépni, mert erre lehet megoldást találni, meg lehet vizsgálni, reális-e.
Abba gondolj bele, hogy eddig is képes voltál megcsinálni, most is képes leszel rá. Annyira nem nehéz neked, mert egy csomó mindent már tudsz kezelni, amivel meg még nem találkoztál, ott helyben arra is ki fogsz tudni találni valamit. Ha úgy érzed, vegyél számba néhány problémás forgatókönyvet és gondold végig mit kell tenned az adott helyzetben.
Na elaludt .én meg kiosontam WC re mivel nincs külön helysegem azon kívül.
Most azon streszelek ne kelljen fel a raketazastol .mi édes kettesben unnepelunk
Jajj te :)
Ne stresszelj ennyit. Ha felébred, majd visszaaltatod. Neki te vagy az apja, hisz benned, és valóban meg is tudsz adni neki mindent, amire szüksége van. Ez igaz a mai napra is, igaz a jövőre nézve is.
Ha fejlődni szeretnél, olvasgass a gyereknevelésről, az ennyi idős gyerekekről, de valójában a legfontosabb, hogy figyelj oda rá, ismerd meg, szeresd, reagálj rá és bízz magadban (meg néha azért légy kritikus magaddal szemben). Boldog új évet és sok sikert az "apává váláshoz"! :)
O aludt 8 tol kb 4:20 ig tűzijátékra nem kelt fel pedig szomszéd nagyon sok rakétát lőtt ki szídtam is magamban rendesen .
Én konkrétan semmit nem aludtam 1 2 órát talán.
Aztán 4 20 kor felkelt meg visszaparancsoltam hogy ugyan már nem fogsz te felelni ilyenkor .
Meg 1 órát feküdt
Aztán azóta fent vagyok most vittem haza.
😀😀 felszabadulas. ma este enis annyit iszom amennyit lehet .
Nekem ma lesz szilveszter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!