Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha elkezd beszélni akkor...

Ha elkezd beszélni akkor könnyebb lesz?

Figyelt kérdés
Könnyebb lett az életetek onnantól h elkezdett beszélni a gyereked? Most mindenre mutogat és sír ha nem kapja meg vagy ha nem találjuk ki hogy mit is akar. Ha eltudja mondani hogy mi a baja akkor jobb lesz?
2022. dec. 29. 15:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem igen. Tőlem sokan kérdezik, hogy már könnyebb-e most (2,5 éves, majdnem 3 a kislányom), mint mikor még 1 év alatti volt. Nekem könnyebb. Már csak hogy aoróságokat említsek: nem kell annyit emelgetni (persze előfordul, ha kéri), maga eszik, sok ruhát már maga felvesz, elmondja, mit szeretne, stb.
2022. dec. 29. 15:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen is meg nem is. Nem mindig tudja elmondani pontosan,mi a baja. Az is eleg idegesito tud lenni. Aztan neha amikor kicsi,3-4éves, mond olyanokat,amiket meg nem tudsz hova tenni vagy a frászt hozza rád. Pl: fáj a hátam! Nem is,csak vicceltem. Mindent kéknek látok! Nem látok semmit! Fáj a lábam!

De olyat is mondott,hogy bántotta egy ovónő, holott az egy másik csoportban van es kb soha nem is váltottak szot...mint utolag kiderült,egyszerűen csak nem volt szimpatikus neki. 5-6 éves korában már könnyebb, de akkor meg nálunk jött a finnyás korszak. Mit szeretnél enni? Nem tudom. Minden fujj. Csak édességet. Hova szeretnél menni? Sehova! Maradjunk itthon? Nem,itthon unatkozom! Stb stb...

2022. dec. 29. 16:49
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen. Akkor is szükséged lesz rá majdnem ugyanennyire, hogy rájöjj magadtól, mi a baj.

Bizonyos szempontból könnyebb, de jönnek más problémák.

2022. dec. 29. 17:15
 4/11 anonim ***** válasza:
3 éves korában szólalt meg. Sokkal könnyebb lett minden
2022. dec. 29. 17:37
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Amikor 'normális' akkor jobb, mert kb megérted, rosszabb abban, hogy onnantól évekig be nem áll a szája + a hisztik rosszabbak, jön a feleselés, követelőzés...

Jobb amíg csendben vannak

2022. dec. 29. 17:49
 6/11 anonim ***** válasza:
Olyan szempontból könnyebb hogy elmondja mit szeretne, mi baja... Stb. Más szempontból meg nehezebb. Minden kornak megvannak a maga nehézségei.
2022. dec. 29. 17:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sokkal könnyebbnek érzem. Nemcsak, mert el tudja mondani, mit szeretne / mi a baj, hanem mert sokkal tartalmasabb az együtt töltött idő, mert sokat beszélgetünk, séta/közlekedés közben is. (2,5 éves)
2022. dec. 29. 18:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Könnyebb is meg nem is.

Könnyebb, mert elöbb kitalalom mi a baj

Viszont a hisztik ugyan úgy megmaradtak, emellett be nem áll a szája és estére már kifolyik az agyam

2022. dec. 29. 18:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Könnyebb de a "mi ez" korszaknál még kösd fel a gatyát 😀🤣😄
2022. dec. 29. 18:14
 10/11 anonim ***** válasza:

Amikor egy percen belül hatodszor hallod, hogy "anyaaa" - na akkor tartsd lent a vérnyomásod...

Valóban jó, hogy ha olyanja van el tudja mondani, hogy mit szeretne, de nekem pl az iskolás is simán csak vonyítás közben nyavajog, 1 értelmes szó nélkül...

2022. dec. 29. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.