Ha elkezd beszélni akkor könnyebb lesz?
Igen is meg nem is. Nem mindig tudja elmondani pontosan,mi a baja. Az is eleg idegesito tud lenni. Aztan neha amikor kicsi,3-4éves, mond olyanokat,amiket meg nem tudsz hova tenni vagy a frászt hozza rád. Pl: fáj a hátam! Nem is,csak vicceltem. Mindent kéknek látok! Nem látok semmit! Fáj a lábam!
De olyat is mondott,hogy bántotta egy ovónő, holott az egy másik csoportban van es kb soha nem is váltottak szot...mint utolag kiderült,egyszerűen csak nem volt szimpatikus neki. 5-6 éves korában már könnyebb, de akkor meg nálunk jött a finnyás korszak. Mit szeretnél enni? Nem tudom. Minden fujj. Csak édességet. Hova szeretnél menni? Sehova! Maradjunk itthon? Nem,itthon unatkozom! Stb stb...
Nem feltétlen. Akkor is szükséged lesz rá majdnem ugyanennyire, hogy rájöjj magadtól, mi a baj.
Bizonyos szempontból könnyebb, de jönnek más problémák.
Amikor 'normális' akkor jobb, mert kb megérted, rosszabb abban, hogy onnantól évekig be nem áll a szája + a hisztik rosszabbak, jön a feleselés, követelőzés...
Jobb amíg csendben vannak
Könnyebb is meg nem is.
Könnyebb, mert elöbb kitalalom mi a baj
Viszont a hisztik ugyan úgy megmaradtak, emellett be nem áll a szája és estére már kifolyik az agyam
Amikor egy percen belül hatodszor hallod, hogy "anyaaa" - na akkor tartsd lent a vérnyomásod...
Valóban jó, hogy ha olyanja van el tudja mondani, hogy mit szeretne, de nekem pl az iskolás is simán csak vonyítás közben nyavajog, 1 értelmes szó nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!