Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a 6 évesemmel díszítem a...

Ha a 6 évesemmel díszítem a karácsonyfát,az nem az igazi?

Figyelt kérdés

Az én gyerekkoromban a "jézuska hozta",míg mi a nagyszüleimnél voltunk. Én nem tudom lepasszolni most a gyereket. Kisebb lakásban lakunk,2 hétig beteg volt,itthon volt. Látta,hogy hozza a futár a dobozokat. Igaz,csak sima barna dobozok,nem látta,mi van bennük. Az apja estig dolgozik, nem tudtuk máshogy elintézni. A fenyőfát sem tudtjuk úgy tárolni,hogy ne lássa.Jó, beraktuk egy félreeső helyre,de szerintem már látta. Az én szüleim mindent sikeresen rejtegettek, sose buktak le. De ott hatalmas ház,udvar volt és 4 nagyszülő. Szóval nálunk úgy lesz,hogy feldíszitjük együtt a fát, lemegyünk sétálni,addig a férjem odacsempészi az ajándékokat.

Ez szerintetek nagyon béna? Ti hogy csináljátok?

2022. dec. 22. 23:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Mi eleve együtt díszítjük a fát, csak az ajándékokat hozzá a Jézuska.

10 és 2 évesek a gyerekek (a nagy persze már nem hisz a Jézuskában), jó kis családi program karácsonyi dalok mellett fát díszíteni. Mi így szeretjük.

2022. dec. 23. 06:01
 22/31 anonim ***** válasza:
76%

A fát sosem hozta nálunk a Jézuska. Eleve a csupasz fát minek? Mert van olyan, aki azt mondja a gyereknek, hogy a Jézuska hozta, de az már feldíszítve szokott lenni. :D

6 éves már nem dől a kardjába, ha megtudja, hogy a fát ti veszitek.

Az ajándékokkal más a kérdés, szerintem ott érdemes minél tovább megőrizni a csodát. De azt sem értem, hogy azon mit kell ennyit stresszelni. Egyedül neveltem a lányomat hosszú éveken keresztül, mindig egyedül oldottam meg, hogy ott legyenek az ajándékok, mire kell. Csak ügyesen kell csinálni.

Attól, hogy jött sok doboz mostanában, még nem rakja össze, hogy abban a karácsonyi ajándékok vannak. Főleg akkor, ha tényleg hisz a Jézuskában.

Annak idején én nem akartam a Jézuska sztorit. Aztán persze közösségbe került, és onnantól hitt benne. És nyilván mivel hitt benne, így belementem. És jó volt, mert jó volt látni, hogy mennyire várja. A lányomnál nagyon sokáig sikerült megőrizni ezt a varázslatot. Azt hittük, már rég tudja, hiszen bőven iskolába járt már, de nem. Ő őszintén hitt benne.

2022. dec. 23. 06:09
 23/31 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk is ez van.

Közösen díszítünk, csaknaz ajándékokat hozza a jézuska amíg sétálunk.

1 és 3 évesek. Már tavaly is élvezte a fa díszítést a fiam.

2022. dec. 23. 07:19
 24/31 NTBS ***** válasza:
100%
Mindig közös díszítés volt, amíg éltek a szüleim.
2022. dec. 23. 07:23
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk marha nehéz lenne eladni a "Jézuska hozza fát" sztorit, mert már másfél évesen is segített a nagyszüleinek a fenyőfa árúsításban.
2022. dec. 23. 08:26
 26/31 anonim ***** válasza:
23%
Alig várom már, ma fogjuk díszíteni a fát a három évesemmel, mivel holnap reggel kapja az ajándékot, délután meg anyóséknál lesz az ajándékozás. Így tudjuk csak megoldani :)
2022. dec. 23. 08:36
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi már a kezdetektől fogva együtt díszítjük, ez öröm a gyerekeknek. Keresztény családban nőttem fel, nálunk is mindig az volt a szokás, hogy együtt díszítünk. Az ajándékokat a Jézuska szokta hozni.
2022. dec. 23. 08:44
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig segítettem fát díszíteni, ez maradt meg leginkább a karácsonyból jó emléknek.

A szomszéd gyereket is kirakták otthonról, mert hozza az angyalka a fát, így ő nálunk segített.

Mi együtt díszítünk a gyerekekkel.

2022. dec. 23. 09:08
 29/31 anonim ***** válasza:
46%
6 éves, jövőre az iskolában úgyis megtud mindent, szóval nem nagy tragédia ha most rájön hogy a fát nem a jézuska hozza. :D
2022. dec. 23. 12:45
 30/31 anonim ***** válasza:
Nálunk soha nem a Jézuska hozta a fát. Ez egy közös családi program volt, és még most is az, ha mi, felntőt gyerekek is otthon töltjük a karácsonyt. Nekem éppen hogy ez az igazi, mikor szülő, gyerek együtt díszít. Nagyon szép emlékeim vannak erről az időszakról, és igyekszem majd én is ezt átadni a gyerekemnek.
2022. dec. 23. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!