Ha a 6 évesemmel díszítem a karácsonyfát,az nem az igazi?
Az én gyerekkoromban a "jézuska hozta",míg mi a nagyszüleimnél voltunk. Én nem tudom lepasszolni most a gyereket. Kisebb lakásban lakunk,2 hétig beteg volt,itthon volt. Látta,hogy hozza a futár a dobozokat. Igaz,csak sima barna dobozok,nem látta,mi van bennük. Az apja estig dolgozik, nem tudtuk máshogy elintézni. A fenyőfát sem tudtjuk úgy tárolni,hogy ne lássa.Jó, beraktuk egy félreeső helyre,de szerintem már látta. Az én szüleim mindent sikeresen rejtegettek, sose buktak le. De ott hatalmas ház,udvar volt és 4 nagyszülő. Szóval nálunk úgy lesz,hogy feldíszitjük együtt a fát, lemegyünk sétálni,addig a férjem odacsempészi az ajándékokat.
Ez szerintetek nagyon béna? Ti hogy csináljátok?
Hát,nekem rendesen kisebbsegi komplexusom van,mert az én szüleim tényleg nagyon odatették magukat,kb filmbe illett a karacsonyunk mindig.
Én nem tudok olyan varazslatot krealni szerintem. Mondjuk kárpótol kicsit,hogy ők ugye most a nagyszülők és még mindig nagyon kitesznek magukért..dehát cserébe ugye addig is nem ők vigyáznak a gyerekre,nekünk meg így nem sok esélyünk van titkos projektekre.
Annyira tudtam hogy valamifele megfelelesi kenyszer, a szulok elismeresenek minden aron kivivasa van emogott.
Azt kell eldonteni, hogy kinek az eletet eled, es kinek eled azt az eletet. Innen nezve meg mindig anyu-apu habosbabos hiperszuper mesekaracsonyat KELL produkalni mert kulonben mit szol valaki, mikozben a gyerek jo esellyel sokkal jobban elvezne ha o is diszithetne a fat.
Én imádtam díszíteni a fát sőt az volt a kedvencem a karácsonyban ha sikerült mindenkit bevonni, ettől lett olyan család érzésem.
Számomra az lett volna béna ha a jézuska hozza, mert kimaradtam volna a kreatív és bulis részéből, amiben gyerekként részt tudtam venni. Másik kedvencem a sütés.
'Szóval tényleg bánt,hogy nem tudok neki tökéleteset nyújtani'
Nem neki akarsz tokeleteset, hanem a kulvilagnak. Apunak-anyunak megmutatni hogy te is tudsz olyat es ha nem tokeletes akkor a gyerek biztos nem is elvezi, sz.r anya vagy mert meg erre is keptelen az egyszem gyerekeert.
A gyereket megkerdezted, hogy mit szeret jobban: a nyugis csaladi karacsonyt vagy a pirosra sirt szemu, szetstresszelt anyucit aki mindenaron tokeleteset akart volna NEKI adni?
Nem könnyű már, de lehet, hogy még hisz.
Nagyon sok a gyerek, ezért a Jézuska csak a kicsikhez tud menni díszíteni, a nagyoknak visz fát és díszeket, aztán ha kész a fa, hoz majd ajándékot. Nálunk már van nagy gyerek, segítek?
Életem legboldogabb karácsonya volt, amikor elsős voltam, a tesóim 2 és 3 évesek, és már díszíthettem én is, pont ezzel a mesével. Annyira menőnek érteztem, hogy tudok egy igazi titkot, amit a tesóimnak nem mondhatok el ♥️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!