Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól jó ha kezdi...

Hány éves kortól jó ha kezdi a gyerek az iskolát, 6 vagy 7?

Figyelt kérdés
2022. dec. 1. 12:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
70%

18-as, te nem tudod, hogy immár 42 éve folyamatosan egyre kevesebb gyerek születik Magyarországon? Még az elmúlt évek intézkedései sem tudták a folyamatot megfordítani!

Közben persze volt egy csomó óvodabezárás, meg területi különbségek mindig vannak, szóval elhiszem, hogy sok óvodában túljelentkezés van, de van olyan is, ahol nem. A mi óvodánkban is volt olyan év, amikor emiatt eggyel kevesebb csoportot indítottak, ami azt jelentette, hogy a kiscsoportos (óvodát kezdő) kislányom egy csoportban volt olyanokkal, akik egy évvel később már iskolába mentek.

2022. dec. 1. 13:33
 22/32 anonim ***** válasza:
38%
Egy professzortól olvastam erről írást, miszerint minden gyereknek jobb lenne 7 évesen. Hogy még legalább 1 évig gyerek maradhasson, játszon, tapasztaljon.
2022. dec. 1. 13:34
 23/32 anonim ***** válasza:
73%
Őszintén szólva, én is inkább 7 évesen íratnám iskolába a lányom, pont azért, amit a #22 mondott. Soha többet nem lesz már olyan gondtalan élete, mint ovisként. Iskolába meg járni fog minimum 12 évet, ha egyetemre megy majd, akkor még többet. Az meg aztán marha lényeges, hogy 7 vagy 8 vagy 11 évesen tanulja meg a törtekkel való számolást vagy az alliterációt. Az ilyesmit bármikor megtanulhatja (és el is felejtheti, igazán fontos life skill ez a felnőtt, mindennapi életben, mint tudjuk), de gyerek csak most lehet. Ugyanakkor ha már unatkozik az oviban meg minden kis barátja most megy iskolába, akkor lehet, többet árt visszatartani. Én első sorban ezek mentén próbálnék meg dönteni.
2022. dec. 1. 13:46
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is 6 évesen mentem (évvesztes lettem volna), de tudtam írni-olvasni már középsőben, én olvastam mindig a többieknek. Nyugodt, viszonylag csendes gyerek voltam, aki szeretett elüldögélni, olvasgatni, rajzolgatni. Nekem nem okozott gondot, hogy egy évvel hamarabb mentem iskolába, tegyük hozzá, hogy nekünk egy nagyon rugalmas, gyermekközpontú tanítónőnk volt. Szerintem erre nincs egyértelmű recept, van, aki megérik rá, és van, aki nem.
2022. dec. 1. 13:55
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs semmi különösebb oka, én engedném a gyerekem hat évesen (bár nála pont úgy jön ki, hogy hét lesz).

Én is hat évesen kezdtem, sosem volt hátrányom belőle.

2022. dec. 1. 13:59
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Az "angol" válaszoló egyszerűen megdöbbentő... 7 évesen törtek, meg történelem????? Te jó isten, van, aki ezeket elhiszi neked?

Különben valóban kevesebb a gyerek, a gyermekem sulijában (megyeszékhely) idén és tavaly már csak egyetlen első osztály indult 20 fővel.

Kérdésre válaszolva nagyon máskor érnek a gyerekek, sokkal fontosabb az érzelmi és idegrendszeri érettség, mint sem a tudás. Sokkal nagyobb károkat okozhat egy idő előtt iskolát kezdő gyerek, mint idő után.

2022. dec. 1. 15:28
 27/32 anonim ***** válasza:
20%

Elozo :

Matematika tananyag Year 3 - (azaz aki aug.31.ig betolti a 7. eletevet )

[link]

Tortenelem :

[link]

The Stone Age to the Iron Age

Ancient Egypt

The Anglo Saxons, Scots and Vikings

Law and Power (1154 – 1272

The Wars of the Roses

Tudom, ilyenkor mondjak, ha valamit nem tudunk, nem pofazunk bele, hanem elotte utana nezunk.

2022. dec. 1. 15:33
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
27, megnéztem. Ne ess hasra. Ez megfelel a magyar általános iskola 2. osztályának, azaz az itthon nem évvesztes 7 évesek ugyanezt tanulják.
2022. dec. 1. 15:41
 29/32 anonim ***** válasza:
84%
Matekból. Nyilván angol törit nem.
2022. dec. 1. 15:41
 30/32 anonim ***** válasza:

Fiam június végén született, idén töltötte a 6-ot, és azt mondták az óvónénik, hogy egyértelműen iskolában van a helye. Másfél éve tud olvasni (folyékonyan olvas már rég), kétjegyű számokat fejben összead-kivon, és minden más szempontból is iskolaérett volt. Nem is bántuk meg, hogy ment, sőt.

Van egy 2,5 éves húga, aki szintén júniusra sikeredett - na ő nem lepődnék meg, ha csak 7 évesen menne. Persze sok idő van még addig, de ő teljesen más személyiség, inkább olyan kis művészlélek a szentem 😃, pl a beszéde is jóval később indult meg, mint a bátyjának. Szóval igen, gyereke válogatja. Akinek kell a +1 év, az maradjon +1 évet, nincs ebben semmi.

2022. dec. 1. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!