Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány éves kortól jó ha kezdi...

Hány éves kortól jó ha kezdi a gyerek az iskolát, 6 vagy 7?

Figyelt kérdés
2022. dec. 1. 12:32
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
89%
7
2022. dec. 1. 13:10
 12/32 A kérdező kommentje:
Volt fogadóóra, csupa jó dolgokat mondtak róla, nem indokolja semmi hogy maradjon óvodás. De az óvónő minden gyereket marasztalna oviba még egy évre. Szerinte az lenne jó ha 7evesen mennének. Nekem akkor a fiam 7,5 éves lenne
2022. dec. 1. 13:11
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szeptember végi fiamnál nem volt kérdés, majdnem 7 éves volt, mikor kezdte az iskolát. Mondjuk ha nyári születésű lett volna maradt volna, mert fejlesztésre szorult (logopédia de elég komoly szinten) és a figyelme sem volt még 1 évvel korábban olyan sokáig leköthető. De még így is logopédiára hordtam 1. osztályban félévig, utána már nem kellett.

Kislányom júliusi de megy iskolába 6 évesen. Óvónőkkel is beszéltem erről természetesen, nála nincs lemaradás, leköthető. Az oviban viszont sokat unatkozik. Vegyes csoportban a kicsiket dajkálja, meg a foglalkozások alatt 1 órát is megül a fenekén, de köztes időben nagyon sokat unatkozik, neki szinte egész napra le kellene kötni a figyelmét ami nyilván egy oviban nem megoldható. - Ez mind az óvónő véleménye.

2022. dec. 1. 13:16
 14/32 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem 7. A mai gyerekek nincsenek olyan szinten, mint mi voltunk anno 30-40 évvel ezelőtt, a követelményrendszer meg mit sem változott.

Egyébként az iskolaérettségnek nem az a feltétele, hogy tudjon írni-olvasni, hanem hogy merüljön a popsiján, legyen kialakult feladattudata, ilyenek.

2022. dec. 1. 13:16
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
*megüljön (autocorrect, imádom...)
2022. dec. 1. 13:17
 16/32 anonim ***** válasza:
72%

12-re:

Vigyázz, az óvónőt az is motiválhatja ebben, hogy kevés lesz az "utánpótlás", vagyis a leendő kiscsoportos. Aztán akkor nem tudnak annyi csoportot csinálni, mint amennyi most van, valamelyik óvónő feleslegessé válik, esetleg pont ő. Magyarul: félti az állását, ami emberileg érthető, de neked a magad gyerekének az érdekeit kell nézned.

Szerintem egyeztess azokkal a szülőkkel, akiknek a gyerekével jóban van a gyereked és ugyanabba az iskolába mennének. Tapasztalatom szerint ennyi idős korban nagyon fontos, hogy ne egyedüli idegenként kerüljön az új helyre, hanem legyen néhány ismerőse, ideális esetben barátja az osztályában.

2022. dec. 1. 13:20
 17/32 anonim ***** válasza:
90%

"Tizedes jegyu szamok kivonasa, tortek, nyelvtanbol alliteracio, tortenelembol regi idok orvosai , sorolhatnam."

. Ne sorold, mert a kutyát nem érdekli, csak osztod az észt unalmadban azoknak, akik itt élnek.

Most Te kiragadsz néhány különbséget, miközben rendszerszinten lehet két oktatási rendszert összehasonlítani, és más kérdés, hogy a világon semmi nem bizonyítja, Angliában jobban csinálnák: ami azt illeti, ugyanazok a problémák kiütköznek a közoktatás végefelé, mint itthon (pl. a többség vagy végzettség nélkül fejezi be, vagy diplomára hajt, a szakképzés nem jó). És akkor még nem is említettük, hány művészi alkotás örökítette meg, hogyan készíti ki a gyerekeket az angol iskolarendszer...

2022. dec. 1. 13:21
 18/32 anonim ***** válasza:
16%
#16 hogy ne lenne elég kiscsoportos? Tuljelentkezés van minden óvodában
2022. dec. 1. 13:27
 19/32 anonim ***** válasza:
92%

Azt megnéznèm, ahol Angliában tizedes törteket adnak össze 7 èvesen :D

Sokszor iskolaelőkèszítő èvfolyamos (year R , magyar közèpsősökkel egyidősek) gyerekek nem szobatisztàk, nem beszèlnek tisztàn. Ismeretsègi körben több gyereknèl sem vettèk èszre az iskolàban, hogg nem tud ìrni, olvasni, szàmolni.

Àltalàban jobb, ha csak 7 èvesen kerül be a gyerek az iskolàba. Iszonyatos teher van rajtuk, köszönőviszonyban sincsenek az elvàràsok ès a mòdszerek avval, amire egy gyereknek szüksège lenne a megfelelő fejlődèshez.

2022. dec. 1. 13:30
 20/32 anonim ***** válasza:
89%

18 én ugyan nem 16 vagyok de kérdeznék.

Biztos vagy benne? Biztos hogy jövőre is így lesz? Nálunk pl most zárt be egy ovi mert 1 csoport volt csak. Egy másikba meg úgy fogdosták a gyerekeket. Tavaly még túljelentkezés volt. Idén minden évvesztes tudott kezdeni

2022. dec. 1. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!