Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 10 éves fiam bepisil, mit...

10 éves fiam bepisil, mit tehetek ellene?

Figyelt kérdés
Egy hónapja költöztünk, új környezet, új suli stb. valószínüleg ez az oka, de nem tudom, hogyan lehetne ez ellen küzdeni, hogy ne csinálja.

2022. nov. 30. 21:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%
Az én fiam bekakilt napközben. Szintén új helyre költöztünk. 8 éves volt akkor. Megszokta az új helyet, lettek barátai és elmúlt ez a probléma. Nem szándékosan csinálta, sokszor nem is vette észre. Nem büntettük érte, sokat beszélgettünk vele.
2022. nov. 30. 23:53
 12/24 anonim ***** válasza:
98%
Éjszaka? Akkor megbeszéled vele, hogy lefekvés előtt már ne igyon és mielőtt aludni megy, menjen el mosdóba. Ezen kívül ne csinálj nagy ügyet belőle. Tegyél gumilepedot az ágyra, készíts ki neki extra ágyneműt, új pizsit, alsóneműt, hogy önállóan is át tudja húzni az ágyat, át tudjon öltözni.
2022. dec. 1. 06:27
 13/24 anonim ***** válasza:
1%
inkontinencia betét?
2022. dec. 1. 09:12
 14/24 A kérdező kommentje:
12- es köszönöm a tanácsot. Minden nap próbálok vele beszélni, megnyugtatni es köszi a tanácsokat. 13-as nem hinném, hogy ez a megfelelő megoldás, ez csak úgymond tüneti lenne
2022. dec. 1. 12:56
 15/24 anonim ***** válasza:
68%

Aki pelenkát és betétet javasol: nem arra kíváncsi a kérdező, hogy ne legyen pisis az ágy, hanem a probléma okát keresi.

Itt nem tüneti kezelés kell, hanem a kiváltó okot feltárni.

2022. dec. 1. 13:13
 16/24 A kérdező kommentje:
Egyetértek, így is hihetetlenül nehéz volt leszoktatni az éjszakai pelenkázásról
2022. dec. 1. 13:16
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak maga a nehezen alkalmazkodás játszik közre, előbb-utóbb el fog múlni, de szerintem ebben pszichológus nem tud segíteni.

Ha esetleg bántják is az iskolában, vagy nagyon hiányzik az előző lakhelye, és nem tduja a hiányt felfolgozni, az már egy másik történet.

2022. dec. 1. 15:31
 18/24 A kérdező kommentje:
Biztos hiányzik neki, de a mai nappal már másfél hete minden nap bepisil este, és kezdek komolyan aggódni. Ma felvettem az pszchiológussal a kapcsolatot.
2022. dec. 1. 15:35
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

15!

Értettem elsőre is, de azt itt mi laikusként nem fogjuk tudni megoldani. Én arra tettem javaslatot, hogy tegye könnyebbé a gyereknek az éjszakákat. Simán lehet hogy óriási szégyen erzet van benne és pl ezt le tudja küzdeni azzal, ha önállóan át tudja húzni az ágyat és át tud öltözni anyu nélkül. 12. voltam.

2022. dec. 1. 16:00
 20/24 anonim ***** válasza:
23%
Annyira mégse aggódsz, ha a háziorvosához nem viszed el
2022. dec. 1. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!