Normális 9 éves korban még a hiszti?
Pl elmegyunk az ugrálóvár mellett, be akarna menni, én mondtam neki hogy most nem, es mondtam volna tovább hazamegyunk ebédelünk és utána visszajövünk. De félbevágott egy hisztivel sírással, így ideges lettem és mondtam neki amiért nem hallgatott meg pedig ötletelnék, és amiért tiszta ideg lettem du se megyünk.
Számtalanszor próbálom neki mondani ha problémák vannak ott eszérvekkel meg kell beszélni logisztikázni ötletelni, de még mindig hirtelen hisztikben tör ki.
Ma pocsolya esete.
Nem a szokásos utvonalunk sétaltunk haza így kimaradt a másik oldalon a pocsolya.(hazafelé megvan engedve gumicsizmában) Erre hiszti miért nem arra mentünk nem tudott belemenni. Kerdeztem megállva hogy visszamenjünk belemegy mehetunk egy kört. De tovabb ment a hiszti sírás. Igy váltottam is hogy akkor indulás haza erre a hisztire vissza nem kanyarodok. Megint nem lehet értelmesen beszelni veled.
Hazaérunk. Leveszem a cipőm. Erre közli hogy menjünk vissza a pocsolyához. Mondtam neki hogy ilyenkor jut eszedbe itthon? Én már nem megyek vissza. Erre megint sírás hiszti, nekem vágta a sapkát is.
Kiskorában soha nem hisztizett. Bőven értelmesebb gyerek volt. Szépen lehetett vele beszélni oda vissza.
De 9 évesen meg kezdi!
Mi ez a 9 éves hiszti?
4-az én lányom is szeretett pocsolyákban ugrálni és ugrálóvárazni 9-10 évesen. Rosszabb napjain hisztizett is. Most 20 éves, teljesen egészséges lelkű, komoly gondolkodású fiatal felnőtt. Dolgozik, mellette egyetemista.
Jobb, mint az általános iskolások akik fiúznak.
Az a fura nekem, hogy nem lehet vele tárgyalni. Kicsiknél kétféle hisztit ismerünk, a distressz hisztit, ami egyfajta kiborulás, meg a manipulatív hisztit. Előbbi segítségkérés, amire megfelelően reagálni kell, utóbbinál meg nem szabad engedni, mert manipuláció. Onnan tudod a különbséget, hogy a manipulatív hisztinél simán abbamarad, ha elkedesz vele egyezkedni.
Márpedig a leírásod alapján ez inkább kis dolgokon való kiborulásnak, tehát distressz hisztinek tűnik. Szóval én elgondolkodnék, mi lehet a baj, mi történhetett, főleg, ha ez most jött ki, nem kicsi kora óta ilyen impulzív. Ha kell, akkor szakember segítségét kérve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!