4 éves kisfiammal kínlódás a mindennapi alvás ,szinte mindennap este 10 vagy akár éjfélig is fenn van ...Ha az óvodába alszik délután ...Ha nem alszik el akkor 9 fèl 10 felé sikerül elaludni .Most is hozzá ki nekem a mesekönyveket, hogy olvassak.????
Az én lányom is ilyen. A délután 5 km séta és játszóterezés sem fárasztja le annyira, hogy időben elaludjon, ha délután aludt. Neki nem lenne már szüksége délutáni alvásra.
Amit tehetsz, hogy légy következetes és nyugodt. Magyarázd el neki, hogy este 9-kor elolvastok egy mesét, utána lekapcsoljátok a lámpát és lefekszetek. Nem baj, ha nem alszik, de ilyenkor már pihenni kell, csendben kell lenni. Ha igényli, akkor bújj oda mellé, fogd a kezét, simogasd. Ha felkelne akkor újra mondd el neki a játékszabályokat.
Nagyon nehéz, de következetesen be kell tartani. Max beszélgessetek a sötétben, hogy miért nem szeretne aludni és miért lenne jó, ha mégis elaludni, de ilyenkor már futkározás ne legyen.
Apuka nincs a képben, hogy váltva altassátok a gyereket?
Az agyuknak nagyon jó a délutáni alvás, rendezi a magatartást, a napot tagolja.
Amíg altatható, addig szerintem kell.
Mindegy gyerek más. Lányom se aludt pl soha fél 10 10 előtt, ha nincs óvi van amikor éjfélig fenn volt.
Reggel mikor kelltek? Nehezzen kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!