Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ezzel rosszat tehetek a fiamnak?

Ezzel rosszat tehetek a fiamnak?

Figyelt kérdés

3 éves a fiam. Áprilisban kezdte az ovit. Ott azt a 2.5 hónapot végigsírta kb. Szeptember óta pedig nagyon szeret járni.

Kis falusi óvoda, 20an vannak egy csoportban. Lettek barátai, akikkel ovin kívül is szoktak játszani 1-2 gyerekkel.

Fél napos a fiam, én itthon vagyok a kicsivel, így délben jár haza.

Jövő szeptembertől a kicsi megy bölcsibe, én dolgozni.

Így a félnaposság megszűnik, ottalvós lesz.

De én a vároaban dolgozok majd, a kicsi is a városba jön bölcsibe, csak ott van. Így a nagyért ha repülök sem érek vissza a faluba, mert ez az ovi fél4kor bezár. Én pedig 4ig dolgozok majd.

Emiatt be kell vinnem őt is a városi oviba.

Már most aggódok, hogy végre itt megszerette, megszokta, erre viszem majd új helyre.

Emellett ha beviszem, akkor az itteni barátai tuti elkopnak.

Egyszerűen félek, hogy ez nagy trauma lenne neki, de mégsem tudok más megoldást a helyzetre.

(Férjem sem tud délután menni érte. Másra pedig nem bíznám minden nap)

2022. nov. 22. 18:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
54%
Semmi baja nem lesz az ovivaltastol. En is valtottam ovit. A masodikat meg jobban is szerettem.
2022. nov. 22. 20:53
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha nincs más megoldás akkor felesleges a kérdés. Egyébként igen, előfordulhat, hogy kimarad dolgokból, ha ő máshová jár majd iskolába, mint a többiek. Én is így voltam. Tagozatos, belvárosi iskolába jártam, míg a nővérem a kis helyibe. Neki azért több helyi barátja, programja volt, mint nekem. De azért nekem is voltak otthon is barátaim, illetve sokszor bejártam a városi barátaimhoz is. A városi iskola viszont sokkal több lehetőséget adott más szempontból.
2022. nov. 23. 01:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy "nincs kapacitás 15:30 után". Ombudsmanhoz fordulnék.

Azért teszik meg, mert megtehetik, mert senki nem emeli fel a szavát.

2022. nov. 23. 14:47
 14/14 A kérdező kommentje:

13!

És mit érek el vele?

Azt higy utana meg köpködjenek a családra, a gyerek meg fél4től egyedül ülne ott.

Gyanítom városban élsz. Itt falun teljesen máshogy mennek a dolgok.

2022. nov. 23. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!