Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sokat eszik, mégis vékonyka....

Sokat eszik, mégis vékonyka. Másnál is van ilyen?

Figyelt kérdés

Kisebbik lanyom nyaron volt 5 eves. Nagyon jo evo gyerek, az oviban mindig repetazik (sokszor ketszer is!), itthon is jol eszik, megis csak 15 kg.

Mar voltunk gasztro kivizsgalason, nem talaltak semmit. Nem beteges, nagyon energikus, rengeteget mozog.

Hozzateszem en is vekony alkatu vagyok, de annyi kaja mellett amit magaba tom, csodalkozom hogy alig hizik. Letezik ez?

A novere is vekony (7 eves, 19 kg), de ő alig eszik.

2022. nov. 18. 09:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan vékony voltam, hogy általános suliban meg akart győzni a védőnő, hogy anorexiás vagyok. Semmi bajom nem volt, jó volt az étvágyam, de rengeteget mozogtam és a családban is vékonyak a legtöbben.
2022. nov. 18. 10:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig ilyen voltam, felnőttként is ilyen vagyok.
2022. nov. 18. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:
62%

Hagyd békén azt a szerencsétlen gyereket!

6 évesen, mikor iskolába mentem, 18 kg voltam.

Fiatal felnőtt férfiként 180 cm magasságomhoz 57-60 kg voltam, pedig világéletemben sokat ettem.

Nem tudom, minek kell problémát csinálni ott, ahol nincs. Inkább örülj, hogy a fiatalok jelentős részével ellentétben nem lesz elhízott.

2022. nov. 18. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez a helyzet. A gyermekorvosunkat a vérvétel eredménye megnyugtatta. Azóta nem baj, hogy vékony a gyerek. Engem sem idegesít, mert tudom, hogy minden oké. Néha annyit eszik, mint egy felnőtt, mégis vékony. Ilyen alkat, piszok szerencsés :)
2022. nov. 18. 10:57
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Volt egy ilyen barátnőm általánosban. Full vékony volt, a legvékonyabb, már már elgondolkozott rajta mindenki nem-e anorexiás. 3 nagy szendvicset vitt suliba. Én dundibb voltam (nem kövér csak olyan kis töpszli, husibb) és én csak 1 kicsi paníni szendvicset vittem egész napra. Reggel megette az elsőt a buszon, aztán a suliban 10-óraira a másik kettőt, ebédelt és otthon elvileg még uzsonnázott.

Én nem reggeliztem, 10 órait ettem csak, ebédre ami volt, és nem uzsiztam otthon. Mégis dundibb voltam. Az élet nem igazságos, egészséges felnőtt lett kifejezetten okos.

Én nem aggódnék.

2022. nov. 18. 12:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Kislányom is nagyon vékony, mindig az volt, pedig eszik. Most 13 éves, 154 cm, és 32 kg. Én is ilyen voltam, most is ilyen vagyok. Minket is anorexiásnak gondolnak sokan, pedig genetika. Amúgy nagyon erős a kislányom, és ritkán beteg.
2022. nov. 18. 12:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
6.5 éves kislányom 19kg, kis csontika. Zongorázni lehet a csigolyáin. Pedig eszik.
2022. nov. 18. 12:56
 8/8 anonim ***** válasza:
24%

"Mégis dundibb voltam."

Nem csoda. "Éheztetted" a szervezeted, ezért a ch-anyagcseréd sérült, kevesebb bevitelt is jobban "hasznosított" felkészülve az újabb éhezésre. Ha nem hagytad volna ki a reggelit és egész nap normálisan étkeztél volna (rendszeresen kisebb adagokat), kevésbé lettél volna dundi.

2022. nov. 19. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!